5 snabba om Abu Dhabi

68130_10151352158921189_37316383_n abu2
Varför åka till Abu Dhabi och inte Dubai?

Abu Dhabi är lugnare, staden är inte lika maffig. Här finns fina stränder, stora shoppingcenter men det är inte lika flådigt som shoppingcentren i Dubai. Är man inte förtjust i att trängas med tusentals andra för att shoppa är Abu Dhabi det bättre valet. Enligt mig är folk generellt sett trevligare här, och staden är inte lika utseendefixerad. I Dubai har dom lite speciellt mode, det spelar ingen roll vad du egentligen har på dig bara det ser dyrt ut – allt ska glittra, blingblingstenar på kläder går aldrig att få för mycket av!
Det slipper man i Abu Dhabi, här ser folk lite mer vardagliga ut.

Var shoppar man i Abu Dhabi?

Marina mall är mitt förstahandsval. Över 400 butiker finns under samma tak, mina favoriter är Forever21, Stradivarius, Splash och La Senza. Även H&M samt Ikea hittas här ifall man längtar efter något svenskt!

Var kan man sola och bada?

Dom flesta hotell har pool. Om så inte är fallet finns det stränder längs med Cornichen man kan promenera till, eller om man som mig är rädd för havet finns Rotana eller Hiltonia Beach Club. Min pappa ägde tidigare ett par hotell som ingick i Hilton-kedjan så jag brukade få inträdesbiljetter till Hiltonia och var en flitig besökare. Enligt mig är det bästa stranden, med flera pooler, barer, allt man önskar. Även diverse vattenaktiviteter erbjuds här.
Nu har jag inte varit där på länge då det är väldigt dyrt, runt 400kr kostar det i inträde för de som inte är boende på Hilton hotell. Känner man för att spendera lite pengar och ha en trevlig heldag i solen är det ett underbart ställe att vara på – med nackdelen att det är dyrt.

Kan man rida här?

Det är väldigt lång kö till ridskolorna och det finns inte många ställen som erbjuder ridning för dagen eller hyr ut hästar tyvärr. Utan kontakter i hästvärlden här är det svårt att ta sig upp på en häst ifall man bara är här på kortare semester.

abu

Vad äter man?

Man äter vad man vill, Max har precis öppnat i Wahda Mall om man har hemlängtan. ALLT kött som serveras och säljs är Halal-slaktat, vilket jag inte tycker någon ska stödja. Då jag är här äter jag vegetariskt, fisk, räkor och liknande.

shhhh papssi johannaojaaag hei

FJÅÅÅGOJJJ?

7 reaktion på “5 snabba om Abu Dhabi

 1. Lilja

  Hej! Jag älskar din blogg, verkligen. Du tar hand om dina djur och jag vet att du bryr dig om dom. MEN hur kan du säga att man inte ska stödja HALAL kött/slaktningen. Som muslim är det lite förvirrande att du är såpass djurvänlig men inte tycker HALAL är det?? Hur får du ihop det?

  Svara
  1. Linda W

   Kan någon tycka Halal är djurvänligt -att skära halsen av ett medvetet, smärt– och skräck-kännande djur???? Hur får DU ihop det? Saknas det en bit information, eller?

   Svara
   1. Civan

    skal djur brukar man koka levande annars går de inte äta, om man ska vara djurvänlig! kan vara nått att tänka på!

    Svara
 2. Tove

  Är det lätt att hitta vegetarisk mat tycker du?
  När jag var i USA i somras tyckte jag att det var ganska svårt att hitta smaskiga men vegetariska alternativ medan i mitt favoritland, England, finns det alltid vegetariskt. De flesta restauranger serverar till och med vegetariska fish & chips.
  Hur är det i Abu Dhabi?

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   Jag äter mest sallad och frukt, som tur är finns det mycket fisk och mat från havet för mig som är petig med grönsaker 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *