Angående stallhyra

Blev riktigt chockad när jag läste vad ni betalar i stallhyra! Jag trodde det skulle vara mycket dyrare utanför Norrland, men insåg att det trots allt är ganska dyrt här runt Umeå.

Uppstallning hos oss (privatstall)  kostar ca 2000 med in/utsläpp, spån, allt foder (hösilage, korn, havre, betfor eller krafft), ridbana med hinderpark, fina ridvägar, 5km till närmsta ridklubb m.m

 

På klubben jag tävlar för gäller följande prislista:

Stallhyran (vid 31 dagar)

Kallhyra 1750:-

7 kg hö/hösilage kostar 792,05:-

2 kg havre/korn kostar 226,30:-

2 kg Krafft Grov 125 kostar 403:-

2 stora spånsäckar i månaden, 320:-, det går att köpa extra balar för 70:- st.

Fodringar sköts av personal, in/utsläpp och övrigt sköts av hästägarna.

 

12 reaktion på “Angående stallhyra

 1. Linnea

  Psst, tillgång och efterfrågan 😉
  Jag tror att man har större prisskillnader nedåt i landet då det kan finnas fler stall inom samma område och det är vanligare med tillgång till ridhus eller bra utebanor nära. I umeå finns det kanske inte så många stall inom samma område och sen är variationen stor på vad man har att erbjuda. En del kan ta fjantiga överpriser och en del kan ta ganska lite i hyra men har då sällan något direkt att erbjuda och man får ordna det mesta själv. Det jag har uppfattningen om stallplatser här i umeå är att man får betala för det man vill ha eller ha tillgång till. Det är också vanligt att man försöker konkurrera prismässigt med grannarna så därför ligger nog en stallplats med någon form av servie/att det ingår foder mm runt 2000-lappen per månad.

  Svara
  1. Linnea

   Att månadshyran är så lika här beror nog på att man försöker konkurrera och det blir svårt ekonomiskt att gå under vad andra erbjuder eller tar betalt för och att höja hyran är inte allt för lätt heller då man riskerar att tappa hyresgäster.

   Med den prisutvecklingen som är så ska de som hyr ut boxplatser nästan ha en eloge..Om man räknar på allt styckvis är det nog ganska mycket gratisjobb..

   Svara
 2. MH

  Jag tycker inte att det låter så dyrt hos er, på ridklubben lät det ju däremot sviindyrt. Men som någon skrev, tillgång och efterfrågan avgör ju alltid. Vill man verkligen ha ett ridhus och det bara finns ett att välja på inom x antal mils radie, ja då får man ju glatt betala :S

  Svara
 3. Emilia

  Här i Linköping är det väldigt olika.
  Finns det paddock eller ridhus höjs oftast hyran ordentligt, eller om det ligger närmre stan.
  Där vi stod uppstallade förut betalade vi 2200kr/månaden.
  Då fanns ridhus och paddock, det var ca 30min till stan men enbart halm ingick.
  Där vi står nu finns paddock och ridhus ska byggas, hyran är 800kr för utebox och 1200 för innebox, lika långt till centrum och påhyran ingår halm.
  Skillnad va? 🙂

  Svara
 4. Lisa

  Jag står i ett privatstall i Lycksele, 13 mil från Umeå. Jag betalar 500kr/månad, då ingår täckning, strö, ut och insläpp, fodring. Ridbana 50m från stallet med hindermaterial och många fina skogsvägar.

  Svara
 5. Sofia

  Nästan allt beror ju på läget. Ju närmare stora städer desto dyrare. Speciellt i Stockholmsområdet. Mitt i stan kan du räkna med 10.000 i månaden (m. visst foder, ridhus, träningsmöjlighet och ok till bra kvalitet på stall och ”område”) , och i förorterna ligger samma typ av anläggning mellan sex och fyra tusen. Och finare, bättre (lyxigare?), anläggningar kan nog ligga mellan sex och tio tusen även utanför storstan. Mycket har också att göra med vem som har stallet. Är det någon med ett Namn går ju priserna, såklart, upp.

  Svara
 6. Sofia

  Jag har stått i 2 olika stall, det första betalade jag typ 2000 kr/mån och då ingick alla fodringar, in och utsläpp, havre och begränsat med spån. Det fanns både ridbana och ridhus.

  Där jag stod senast(bekanta med eget stall) betalade jag 500 kr i månaden och då ingick alla fodringar och in/utsläpp och även täckesbyte. Jag hade dock med mig eget foder och strö. Ridbana fanns där. Jag hjälpte dock till med fodringar och utsläpp vid behov(oftast högtider som jul och nyår).

  Båda stallen låg inom 30 min bilväg från Linköping.

  Svara
 7. Fanny

  Phffff det är ju ingenting vad jag får betala i tockholm :). 6200 kr i månaden och då ingår 10 kr hö + kraft, 5 balar torv. Svindyyyyrt, men så är det 🙂

  Svara
 8. Maria

  Kan ju säga att det är grymt billigt där du bor! Dyraste hyran som jag vet om är 9400kr/månaden då ingår in/utsläpp vardagar (2h i liten paddock) Hösilage, spån, mockning. Till gång till ridhus mellan 07.00- 15.00 och en timme på kvällen. Sen finns det terrängbana, hoppbana, gräsbana som man kan betala per gång. Fina ridvägar. Billigaste tror jag ligger på 2800kr/mån och då ligger det ca 40 min norr om stan där brukar det mesta ingå.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *