Beris tandembett

Idag är Bora dyyyr! Red på det nya bettet, ett mjukt Beris med tungfrihet och med hackamore nosrem. Hon har aldrig varit så nöjd med bettet, inte en enda gång la hon tungan över och hon var så stilla och trevlig med huvudet. Studsade inte ens i galoppen, wohoo!

beris
berisss

Bettet må se ut som värsta monstergrejen men är väldigt milt, i munnen är det mjukt och böjligt och nosremmen tar bara i om man tar tag ordentligt i tygeln. Hon vågade verkligen ta stöd på det utan att för den delen dra tag i det. Red 90% av ridpasset med en hand, vet inte varför jag fick för mig det men jag tog den ena handen och höll bakom ryggen och red med vikten. Gjorde jättefina öppnor och skänkelvikningar med en hand, ville nästan inte sluta rida för det kändes så härligt! Ååh, pålle…  Nu är jag peppad igen!

8 reaktion på “Beris tandembett

 1. evie

  Härligt! Tycker det är bra att du verkligen lyssnar på hästen och letade och testade tills du hittade nått som verkar funka för damen 🙂

  Svara
 2. Emmie

  Vill inte vara bessewisser men där du satt den översta deltagrejen ska sidostycket sitta och där sidostycket sitter ska nån rem/kedja sitta å tygeln bara i den understa =)
  Hoppas hon fortsätter gå bra med det där bettet =)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *