Dagens fråga

Har han lika bekväm trav som det ser ut? (Mumin)

mumin1

S: HAHA HERREGUD NEJ! Det är en mardröm att sitta ner. Jag klistrar fast mig med sadellim (sadl tite) och ändå far jag mest omkring. Kan bara sitta ner i väldigt kort, långsam trav – sträcker han ut minsta lilla studsar jag direkt fram på halsen. De flesta som rider honom brukar säga ”herregud!” och börja skratta när han sätter igång i trav.
Hade varit roligt att vara med på någon liten dressyrtävling för skojs skull men jag vet helt ärligt inte hur jag ska lyckas sitta ner ett helt program utan att fara omkring som en gummiboll. Dessutom tar jag bort så mycket av hans gångarter när jag håller honom i undertempo. Lite pest eller kolera, paja gångarterna men sitta ner hyfsat eller låta honom gå med flashiga gångarter och själv studsa omkring som en trasdocka. 

Här är en gammal film då jag trycker på lite framåt, minns att jag tränade på att sitta ner det passet men det går verkligen inte bra haha. Boing boing boing.

3 reaktion på “Dagens fråga

 1. Sanna

  Haha, kunde inte låta bli å skratta… Känner mig exakt som dig när jag rider Pyret. Trava sjukt långsamt så att man kan sitta kvar eller fara som en stor boll när han ökar 😛 Jobbar fortfarande i det sjukt långsamma tempot. Haha!!

  Tackar så mkt för kommentaren på bloggen, det värmde verkligen 🙂

  Svara
 2. Emily

  Ett tips är verkligen att släppa knäna och bara försöka skumpa med hästen och inte emot den så kommer du hitta takten, rid lätt mycket och sitt korta stunder så att du inte spänner dig för att det bli ännu jobbigare för spändhet = studsande och studsa är inte bekvämt, du vill liksom hitta ett läge där du kan skumpa i takt med hästen 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *