Det är många som skrivit om Goldie..

Och jag tror inte alla förstår hur extrem hon är. Jag ser aldrig hästar som ”problemhästar” och har ofta tagit hand om andras, och köpt såna hästar just för att jag rider mycket unghästar och hästar som ska utbildas. Goldie är ingen sån. Hon är en tickande bomb. Hon är inget man har som projekt för skojs skull, hon är livsfarlig just för att man aldrig vet när hon smäller av.
Hon har gett mig flera hjärnskakningar och sparkat av revbenen på hovslagaren.
Det funkar inte med någon liten hästtjej som ”fått rida ridskolans busiga ponnysar”, utan hon behöver någon som verkligen, VERKLIGEN vet vad den håller på med för hon kan alltså ha ihjäl någon. Så illa kan hon vara. Därför lånar jag inte ut henne bara sådär.

Hon är otroligt snäll att både hantera och rida, det är ingen häst som behöver utbildas. Hon får blackouts – hon vet inte vad hon gör och det går inte att få kontakt med henne. Det kan vara i boxen, när man leder, i hagen, när man rider…var som helst, när som helst. Det är något i hennes huvud som inte är som det ska. Därför är det svårt att jobba med det just för att man aldrig vet NÄR hon exploderar.

Och jag är bara lesslessless på detta, att aldrig kunna slappna av – att hela tiden hålla koll på henne och läsa av henne.
Ska kontakta en kvinna i närheten som är jätteduktig på NH och fråga om hon vill ha henne en månad, det är nog den enda människan jag skulle låta hantera henne just nu…

Men det löser sig på nåt vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *