Det går inte bra nu

Nu är jag tillbaka lite halvt efter längsta bloggpausen på länge. Känns som att allt går dåligt just nu.. Kroppsligt mår jag fortfarande jättedåligt, är supertrött, svag och ser prickar framför ögonen då jag står upp och resten av tiden ser jag suddigt. Ska lämna prover på Torsdag, tills dess ligger jag mest i sängen…
Ångesten tyckte jag blev lite bättre, den försvann inte men ”flyttade” sig från andningsvägarna och trycket över bröstet blev mindre och mindre.

Sen kom gårdagen. Senaste veckorna har jag pluggat på distans, examensprovet i varje kurs görs muntligt via webkamera. Jag var såååå nervös! Hade tänkt få pluggandet inför prov och examensprovet avklarat och sen ta tag i bloggen när jag kunde fokusera på annat igen.

Som jag sagt tidigare har jag extrem telefonfobi, ringer/svarar i princip aldrig i telefonen om det inte är någon jag känner väldigt bra eller jag verkligen MÅSTE, men jag får helt sjuka ångestattacker och kan mitt i ett samtal lägga på.
Nu skulle jag alltså prata med en okänd människa som ställde frågor, samtidigt som jag hade en kamera igång.
Siktade på att få ett B som slutbetyg då uppdragen/proven gått bra – men vad hände då?
Jag får panik, svarar ”jag vet inte” på någon fråga innan jag börjar upprepa ”förlåt, jag klarar inte det här, jag kan inte göra det här nu, förlåt det går inte”, läraren fortsätter fråga saker utan paus. Det stressade mig ännu mer och jag började gråta, stängde ner allting och grät resten av dagen. En timme efter ”provet” fick jag ett meddelande att jag fått E i slutbetyg… Förstår inte hur man kan sätta slutbetyg trots att jag inte ens genomförde provet men jaja. Kanske bättre det än att göra om samma sak igen. FYFAN vad besviken jag var/är på mig själv.
Alla timmar jag pluggat helt i onödan, ett uppdrag/prov satt jag med i 10 timmar för att få bra betyg… 

Känns som att luften gått ur senaste veckan. Det är inte roligt att leva. Ingenting är roligt. Jag orkar inte röra mig, jag orkar inte vara glad, jag orkar inte prata med folk och jag orkar inte rida.
Jag är trött, tom och ledsen bara. Därför har jag inte heller bloggat, jag har knappt gjort något och har ingenting glatt eller peppande att dela med mig av. Måste stryka mig från helgens tävling också, kommer inte kunna rida – har verkligen ingen kraft i kroppen. Ska se om läkaren kan skriva ett intyg på Torsdag…

Ska man tänka positivt så… Jag fick in deklarationen i tid, yes! Väldigt ovanligt. Jag har väldigt mysiga levande kuddar att borra in näsan i då jag är ledsen eller trött. Katterna, alltså. Och jag vet att hästarna blir väl omhändertagna, både blir ompysslade och motionerade.

Ville bara få det ur mig så ni vet varför jag är svår att få tag på/allmänt osocial just nu. Vet att jag har jättemycket meddelanden och mail obesvarade bland annat….
Jag är ju deprimerad i perioder så jag antar att det kommer gå över, jag vet bara inte när. Men det går alltid över till slut! När det går över och jag får någon ork har jag såå mycket att göra och bloggen kommer uppdateras flitigare än på år och dar.
Kanske dröjer några dagar till dock… 

14 reaktion på “Det går inte bra nu

 1. Ida

  Du måste ta det lugnt gumman!
  Inte bra när du stressar så, släpp alla måsten för tillfället..

  Kram på dig!

  Svara
 2. Denise

  Fy, låter hemskt att ha sådan extrem telefonfobi, jobbigt när det påverkar betygen också (ev framtiden). Men det märks att du verkligen inte mår bra just nu. Hoppas att det snart vänder för dig !

  Svara
 3. Sofia

  Usch din stackare!! Hoppas du hittar ur det svarta hålet i sinom tid… Ville bara säga att din fantastiskt fina kavaj kommit fram nu och den sitter som en smäck!!! 🙂

  Svara
 4. Ida

  Testa att överklaga betyget. Styrk det med läkarintyg på hur du mår just nu. Då borde du kunna få göra om ditt prov, eller få en alternativ inlämningsuppgift.

  Svara
  1. GMH

   Tycker jag med. Ingen kan ta kunskapen ifrån dig bara för att du inte kan göra ett prov på just det sättet, borde finnas en alternativ lösning.
   Hoppas du mår bättre snart, kram.

   Svara
 5. Ida

  Jag känner med dig. Det kommer bli bättre snart. Det är jag säker på. Krama katterna & var ledsen så länge det behövs. Kram

  Svara
 6. A.G

  Ta hjälp av någon att överklaga ditt betyg och ha skolan till att göra anpassningar för folk med svårigheter. Det är ju inte som att du gått från Normal svensson till akut telefonfobi för att det passar dig just nu??? du har ju goda skäl att få anpassat.
  Tex. ha frågorna på papper och spela in- bedrövligt är det!!

  Men jag fattar om du inte orkar strida just nu med tanke på att du är fysiskt sjuk. Hoppas du får snabbt svar.

  Svara
 7. JuliaW

  Hoppas det blir bra! 🙁 Svarar heller aldrig i telefon om det inte är något viktigt, jag måste byta nummer för det är massa konstiga nummer som ständigt ringer mig.. Slutar med att mina kompisar försöker svara och så frågar dom ”Är Julia Wester där?” haha.. Det är viktigt att du blir bra iallafall! <3 kramar

  Svara
 8. Elvira - Baraelvira.se

  Antar att du pluggar på Hermods, jag gör det just nu också. De är inte helt lätta alltså.. Hemskt svårkommunicerade ibland. Ger inte raka besked och är väldigt luddiga i mycket. Du är inte ensam om att känna så! Även om man jobbar ASET av sig så skiter det sig alltid någonstans känns det som. Har muntligt på fredag.. 🙁

  Krya på dig Lamia! <3

  Svara
 9. Karin

  Som när jag läste på Hermods och fick VG på alla mina uppdrag men sen IG i slutbetyg pga tentan gick okej. Inte bra, inte jättekasst men ”okej”. Mådde piss efter det och som några skriver här -när du orkar så överklaga ditt betyg med ett sjukintyg. Och krya på dig vännen <3

  Svara
 10. emelie med zigenarguldet

  I feel ya sister! folk som inte har telefonfobi förstår inte hur jävla jobbigt det kan va att lyfta på luren för att göra ett ”lätt” telefonsamtal… så jag kan förstå dig om varför du fick ett meltdown.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *