Det här är rätt sjukt

Varenda vinter händer detta. Mumins kroppsdelar som är täckta mestadels av täcke håller sig ”normalhåriga”, men allt som sticker ut… Blir lurvigare än den lurvigaste shetlandsponnyn. Över hela halsen, benen och magen ser han bokstavligen ut som en BJÖRN i pälsen. Tack vare det jättelånga håret på magen ser han dessutom jättetjock ut, inte för att jag påstår han är i speciellt sportig form men det här gör ingenting gott för hans figur haha.

mumi2
Så här ser resten av hans kropp ut, som täcks av täcken:
mumi

Ser knappt ut som samma häst!

När han börjar fälla tar det sååååå länge innan all vinterpäls är borta, i år funderar jag på att klippa honom när det blir varmare ute. Han är dessutom känslig i huden och blir jättegrinig då han fäller så det känns skonsammast för alla att slippa den långa fällningsperioden. När 180cm jättehäst ska fälla så tjock vinterpäls, då tar det ett bra tag.

klipp
I så fall blir det klippningen till vänster på denna bild, men givetvis tusen gånger fulare. Det är ju jag som ska göra det och det har visat sig tidigare att min starka sida visst inte låg i att klippa något levande, djur eller människor.

3 reaktion på “Det här är rätt sjukt

  1. Emelie

    Det där med att klippa eller inte klippa är ju frågan. En jättestor fråga!
    Jag rider inte min jättehårt 7 dagar i veckan utan hon kan gå tre, vila två, gå två vila en osv. Men när jag väl rider svettas hon ju! Just nu har jag gjort den fulaste av de alla, Halsen och bringan är klippt, resten är shetlandsponny haha

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *