Drömmen om att kunna gå normalt

Oktober 2009 hörde jag det första knaket. Efter det har jag haltat, det har strålat ut i benen och KNAKAT varenda steg. Folk som går brevid mig har hört min kropp knaka och knastra, och jag lovar…det HÖRS även fast det är inuti kroppen! Jag har inte kunnat lyfta saker eller gå längre än…några meter….för då har jag fått ont. Springa skulle jag aldrig vågat göra.
Fick ett par joggingskor och var jättepeppad på att fara ut och springa, men det har inte gått….jag har inte ens kunnat gå.

Har bara kunnat rida lätt på ena sittbenet, vilket vissa tränare (Nizar) inte fattat. Diskussionen gick typ såhär:
– RID PÅ RÄTT SITTBEN!!
– Det går inte, jag får jätteont då och hamnar i obalans
– DET GÅR VISST! Jag ger dig verktygen, det är upp till dig hur du vill använda dom! Jag visar vägen och lär dig!

Ville väl ge honom en high five med en stekpanna i huvudet. Ja, jag vet hur man rider lätt i båda varven. Men det har varit fysiskt omöjligt för mig, det har gjort så ONT och jag har hamnat i obalans – med tanke på att jag mest rider unghästar har jag ridit på fel sittben i ena varvet för att inte försätta hästen i obalans också när jag försöker balansera upp mig. Och dom har överlevt.

Han verkade tro att han var värsta guden som skulle LÄRA mig rida lätt i andra varvet också. Och jag kom inte undan. Fick inte alls rida på fel sittben så efter det kunde jag inte röra mig på flera dagar för jag hade så ont.

————————————————-

Efter 2 år med besök hos sjukhus, naprapat, sjukgymnast – ja jag har till och med varit på Magnetrönken men ingen har hittat felet. Alla har trott det sitter i ländryggen. Och jag har fått diverse diagnoser och värkmediciner.

Nu har jag varit hos världens bästa kiropraktor 2ggr under denna vecka, och ska igen på fredag. Han sa direkt att mitt bäcken var åt helvete och sen fixade han till det!!
Nu är det helt tyst då jag går och det strålar inte ut någon smärta.

Är så lycklig!!!! Måste gå dit flera gånger i veckan till en början då jag gått runt med det så länge, men till sist är det meningen att det ska sitta på plats av sig själv.

Det var mitt bäcken som roterat, här hittade jag lite info om vad det är som hänt;

Bäckenet består av två halvor som förenas ledmässigt på höger och vänster sida om korsbenet baktill och blygdbensleden framtill. Bäckenrotation innebär att den ena halvan roterat i förhållande till den andra. Eftersom lårbenen fäster i varsin halva av bäckenet, uppstår en benlängdsskillnad vid bäckenrotation med påföljden att du blir sned i både bäcken och ryggrad!
Behandling
När det uteslutits att det rör sig om äkta benlängdsskillnad, utförs kiropraktisk manipulation riktad
mot den bäckenhalva som roterat. Denna behandling får mycket stor effekt inte bara på bäckenets position, utan påverkar även ryggraden och hela hållningen! Alla sk kompensationer försvinner om orsaken till att du är sned elimineras. Bäckenrotation är mycket vanligt och ställer till med en massa
följdsymptom om det får gå obehandlat i bl a knän, höfleder och ryggrad. Helt i onödan.

(Källa http://hem.bredband.net/ulfstenstrom/pelvis.html)

Mitt bäcken var dock EXTREMT åt tjottahejti, vilket man förstår efter att jag gått runt med det i 2 år – det förvärras med tiden.

Är så lycklig nu, vågar inte röra på mig spec mycket eller gå långt i början då jag är rädd att störa när det håller på att ändra position, men jag kan gå omkring i huset och stallet utan att knaka och gråta mig till sömns med starka värktabletter för att jag har så ont.
Känns helt sjukt att han hittade felet när ingen annan gjort det, och saker jag planerat in att göra om någon månad är:
– GÅ! jag ska gå överallt!!!
– SPRINGA! Jag ska äntligen testa hur det känns att springa igen.
– Rida lätt i båda varven, något som varit omöjligt och smärtsamt med mitt tippade bäcken

(Märks det att jag är glad? Jag kan röra mig!!! Hade helt ärligt gett upp hoppet om att kunna gå normalt utan smärta, nånsin!)

9 reaktion på “Drömmen om att kunna gå normalt

 1. Camilla

  jag är helt övertygad om att mitt bäcken är åt helvete, men min kiropraktiker håller inte med.. springa gör ont så in i helvete och det ser för konstigt ut när jag springer också.. vore kul att gå till någon som hade bättre koll!

  Svara
 2. Li

  Vad härligt att höra! Jag har själv varit toksned i mitt bäcken och haft jätteont efter en krasch med häst för fem år sedan. Och jag har gått hos kiropraktor många många många gånger. Men det handlar också om allt annat man gör i livet, hur man sitter, går, står, rider osv.
  Nu får jag skylla mig själv för att jag slutat gå på behandlingar…

  Svara
 3. josefine m. ridtravaren Bellie

  Naprapaten du var till borde ha fixat detta!! :O Som kiropraktorn nu gör… Det är ju sånthär dom är utbildad för.

  Går själv till en grym naprapat en gång i månaden för mitt sneda bäcken.

  Otroligt skönt för dig att någon äntligen hittat felet! 🙂

  Svara
 4. Sara-Sofia

  Vad underbart! 😀 Jag hade problem med att jag blev sned i ryggen och hade JÄTTEONT under ganska lång tid, och gick till en naprapat som kunde konstatera att jag haft olika långa ben som barn med följden att jag musklat mig snett i ryggen. Det förklarade varför jag lärde mig att gå sent, varför jag hade jättesvårt att lära mig cykla, komma upp på hästar och lära mig rida lätt när jag började på ridskola. Dock sa han att det var tur att jag hållt på med hästar för annars hade jag varit mycket svagare i vänstersidan! 😀 Han fixade mig helt och så länge jag håller igång med mag och ryggträning så har jag inga problem 😀

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *