En sak jag inte förstår…

Varför ska dressyrstövlar vara stenhårda, göra ont och vara så svåra att få på? Rider man sämre i bekväma stövlar i mjukare material? Förstår att fotleden rörs mindre i stela stövlar men blir det verkligen såååå stor skillnad att det är värt att plåga sig själv i ett par månader tills man gått in stövlarna och de blivit lite bekvämare? Kan någon dressyrare snälla svara för jag tycker det låter hemskt när folk beskriver skavsår i knävecken och blodstopp i benen, haha.

deniroMina älskade De Niro – så mjuka att man kan rulla ihop skaften! Tyvärr smalnade även mina vader av rejält då jag tappade vikt så nu glappar de lite väl mycket.. 

7 reaktion på “En sak jag inte förstår…

 1. Hanna

  Dom är ju så fantastiskt snygga så det är värt med lite blodstopp o kramp ett tag, har dock aldrig fått blödande sår B-)
  När dom väl format sig så är dom ju underbart sköna 🙂

  O i mitt fall så dör mina fotleder om dom inte får rejält med stöd :-/

  Svara
 2. Lina

  Har också hört samma exempel och det låter ju förfärligt =O.
  Mina ridstövlar behövde jag knappt gå in eller rida in för dem var mjuka från början.
  Tyvärr så är det för korta för mig så måste köpa nya men jag tror aldrig jag villa köpa ”dressyrstövlar” hehe =)

  Svara
 3. Jessika

  Det måste vara olika hur flexibel/stark/eller nåt man är i fotlederna… För jag vet många som verkligen inte klarar av att rida i typ bara ridskor och ridstrumpor utan måste ha hårda stövlar som stöd, medan många andra är helt tvärtom och en del känner ingen skillnad överhuvudtaget. Jag tillhör de sistnämnda, jag kan rida i bara skor och trivas med det men jag kan även rida med hårda stövlar och trivas med det… Dock föredrar jag faktiskt så mjukt och skönt som möjligt, har bytt ut mina tävlingsstövlar mot skor + mjuka shortchaps. 🙂

  Svara
 4. Maja

  Man har stenhårda skavande dressyrstövlar för att det är såå snyggt!! Det ger även stöd, faktiskt. Får man inte stora köttsår i knävecken så är stövlarna alldeles för korta, finns inge fulare än för korta stövlar 😉

  Svara
 5. Alexandra

  Åååååh. Dressyrstövlar. Detta gissel bland alla stövlar. Gör ont som ett helvete innan de har satt sig och format sig, men efteråt vill man inte ha något annat. Ger bättre stöd åt skänkeln, vilket i sin tur gör att det är lättare att sitta ner i sadeln utan att bli flängig. Rider man lite högre samling (har tävlat upp till St:George) så behöver man så mycket sätesstöd som går att få till 🙂 Men visst… Att skritta ut eller att gå för långt över gårdsplanen= inte så mysigt. Då har även jag satsat på ett par ”bekväma” stövlar 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *