Ett hem åt Mike….

Hej Lamia!
Jag kom på en superidé! – nämligen starta en insamling här på bloggen till katten :) jag är gärna med och skänker en summa, kan även kolla runt bland mina vänner som jag vet absolut skulle skänka en slant!
Klart katten ska med hem till Sverige och med dig!
Om du startar upp ett konto eller liknande så kan vi andra föra över till det kontot.
Bara en tanke men det är ju alltid något :)
Kram Jenny

miketrick love
wpid-20130326_150700.jpg

Svar: Först av allt blir jag jätterörd att du ens tänkt tanken, tusen tack! Till en början var jag helt anti denna idé då det kändes fel att ”ta” pengar av andra. Räkningen var beräknad att sluta på runt 5000kr med allt som behövs innan resa och uppehälle fram tills slutet av April då flyget går, och jag kände att dom pengarna SKULLE jag kunna få ihop om jag inte gick ut och åt glass, shoppade, ja allt som kostar pengar egentligen.

Idag packade jag ner Mike i en transportbur och höll hennes tass hela vägen till veterinären (stackars taxiföraren måste nästan fått hörselskador av Mike´s protester)…
Nu har hon blivit vaccinerad och gjort allmän hälsokontroll (mikrochip, vikt osv) och när veterinären öppnade hennes mun fick jag en chock. Flera tänder var brun/gröna, RUTTNA, och tandköttet väldigt inflammerat. Imorgon ska någraa tänder dras ut och munnen ska gås igenom ordentligt.

Detta blev ytterligare MINST 3000kronor. 

Lämnade deposition på 2000kr, och måste skramla ihop till resten snarast. Skit också, varför behövde tänderna krångla så mycket?

Känner bara csdfhäjdskhvjfdkhvmgösgh och jag överväger på riktigt att starta en insamling. Men liksom. Det finns så många andra hemlösa katter. Varför skulle folk vilja hjälpa just denna? VAD ska jag göra? VAR ska jag få pengarna ifrån och HUR ska jag med gott samvete lägga ner så mycket pengar på ETT djur när så många fler är i samma situation och inte har mat för dagen?

Men…. jag vill ju ge henne ett riktigt hem, någonstans att sova utan att vara rädd för bilar, andra katter, människor, och någonstans hon känner sig älskad för en gångs skull och inte bara ivägsjasad med tom mage.

Vet inte riktigt vad jag ska göra just nu… help? Åsikter?

#TeamMike

17 reaktion på “Ett hem åt Mike….

 1. Johanna

  Gör det! Lägg ut på facebook och dela, det finns fina människor där ute! Ta en chansning 🙂

  Svara
 2. Kattis

  Min katt fick dra ut 11 tänder pga liknande tillstånd i munnen (paradontit). Det kostade just över 10 000 kr… Hoppas det går bättre för Mike och att det inte blir fullt lika dyrt… Ska tilläggas också att min katt mår hur bra som helst utan en massa kindtänder! Han får äta blötmat och torrfoder äter han när han känner för det. Katter klarar sig bra utan tänder men tar man bort hörntänderna så blir det svårt för tungan att hålla sig på plats i munnen tydligen. Min katt slapp ta bort hörntänderna.

  Det är fint att du gör något för en hemlös katt! Bättre att hjälpa en katt än att inte hjälpa någon alls.

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   OJ! Kan inte säga mer än att jag håller alla tummar och tår jag äger för att inte fullt så många tänder ska behövas tas ut….. Men när det är klart, då blir det en helrenoverad katt som håller många år eller hur? 😉

   Svara
 3. Josse

  Starta en insamling och känn det inte som att ta från andra. Tänk om alla läsare ger en tjuga typ? Det blir mycket pengar. Detta berör iaf mig väldigt mycket, så det finns säkert många andra som berörs. Var har du katten nu så länge i väntan på att kunna ta hem henne?

  Svara
 4. Mirja

  Tycker absolut du ska starta en insamling! Jag skulle genast skänka en peng då. Skulle göra det med glädje för att hjälpa Mike till Sverige:) Fler människor borde vara som dig!

  Svara
 5. Maria

  Förstår hur du känner, jag har också dåligt samvete över alla katter jag inte kan hjälpa… En person kan inte rädda alla katter i världen! Men för Mike betyder det liv eller död att du hjälper henne nu. Att hennes tänder är så dåliga betyder att hon kommer dö en långsam och hemsk död om hon inte får dem fixade och får mat och tak över huvudet.
  Tycker absolut du skall starta en insamling, använd din blogg och facebook, du har säkert ett jättestort nätverk. Om endast 30 personer ger en hundring var så har du redan 3000 kr. 🙂

  Svara
 6. Jenny

  Tycker inte att du ska ha dåligt samvete eller liknande 🙂 vi är flera som mer än gärna hjälper till. Jag är uppväxt med att ta hand om katter från olika katthem som både blivit misshandlade och glömda. Just nu har jag och min sambo en hund vi har räddat ur ett hägn i Rumänien.
  Så skapa kontot 😉 jag håller koll! Haha

  Hade blivit så glad om Mike fick följa med hem till dig!

  Kram!

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   Är hunden från Hundhjälpen? 😀 min mamma startade den föreningen, hon är the crazy doglady och jag är the crazy catlady! haha

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *