FÖRBANNAD!!!!!!!!

Skulle ut och rida med Mumin. När jag kommit 100m står det en bil med tillhörande gubbe som slår ner vägpinnar, sågar och bryter och far omkring med en metallklubba. Mumin blir skiträdd och vänder sig om och tänker dra, men jag hinner reagera och han bara snurrar runt på stället och skuttar lite på bakbenen.

Säger ”Ursäkta, skulle du bara kunna stå stilla så vi kan gå förbi?”. Ingen reaktion. Säger igen. och IGEN. Då säger han ”Den där hästen ska inte vara på vägar, som är rädd för allt” och fortsätter.
Eftersom bilen tog upp halva vägbanan, STÄLLER han sig mitt i andra så jag inte kommer förbi.
Jag säger ”Skulle du kunna flytta på dig så vi kommer förbi…?”
”Ska JAG flytta bilen? Får jag inte slå ner pinnar eller???”
”Nej, flytta DIG!”
”ÖÖÖÖH VART DÅ??”


Och så får jag rida ner i diket för att komma förbi
. Sen när min mamma kommer körandes samma väg skriker han och svär ett tag, och säger b.la. att hon inte får köra på den vägen och att den inte är någon jävla genomfart mellan byarna.
Så nu får man varken rida eller köra på vägen vi bor på.

Nu är jag ganska van med hästar som skuttar hit och dit så det var ingen större fara, men tänk om det t.ex. varit ett barn eller någon med en häst som stuckit? Eller om jag ramlat av och skadat mig?

ÄR DET SÅ JÄVLA SVÅRT ATT TA HÄNSYN OCH STÅ STILLA I 30 SEKUNDER? Fattar folk inte att hästar är levande djur och att både människor och djur kan skada sig om man skrämmer dom?

FörbannadFörbannadFörbannadFörbannadFörbannadFörbannadFörbannad

24 reaktion på “FÖRBANNAD!!!!!!!!

 1. Camilla

  hade ett liknande problem för någon dag sen, red på en kort bit asfaltsväg (50-väg, inte någon stor väg!) för att ta mig till närmaste grusväg, men handhäst dessutom! Så jag tar upp hela vägen med FLIT för att det kommer någon i full karriär. och istället för att sakta ner börjar han blinka med helljusen åt mig så jag ska flytta mig, vilket jag itne gör, så han nitar precis framför oss.. jag blir så jävla arg! dessutom hade han en släp också.. inte kul med skrämda hästar om man dessutom hade handhäst.. hade han tagit det lugnt hade han utan problem kunnat köra förbi, men nääädå. dessutom vevar han ner rutan och frågar argt: "är det något problem eller?!" och jag svarar:"nä, men du ska inte köra så FORT när du möter HÄSTAR!" något upprörd ;D

  Svara
 2. Nadja

  Tycker INTE om de som tar respekt. Rider runt på mina grusvägar utanför Nyköping, och det värsta jag vet är lastbilar eller motorcyklar som inte bromsar in, då min häst är rädd för vanliga bilar…

  Svara
 3. Lena

  väldigt respektlöst. Jag har otrolig tur som har förstående grannar då Melvin är rädd för traktorer, men har på prommis råkat ut för en stor gul baklastare som visserligen bytte vägbana, men absolut inte saktade ner… Tackade min lyckliga stjärna för att han kom bakifrån och att Melvin "bara" dansade ner i diket…

  Svara
 4. Hanna

  Tyvärr så finns det många som inte alls tänker på att hästar kan bli rädda.
  Sen är det nog inte helt ovanligt att ryttare inte visar respekt för bilister heller och gör dumma och direkt farliga saker längs vägen, och har man mött tillräckligt många såna så är det nog lätt hänt att vara irriterad på ryttare överlag.

  Finns många som far ut med hästar som kanske inte borde vara längs vägen, jag menar, har man en häst som inte är trafiksäker, då måste man öva på det tills den är det.
  Helt stensäker blir vissa aldrig men att rida ut på en häst som tex kastar sig varje gång man möter en bil är oansvarigt av ryttaren.

  En sak som är bra att göra till vana är att alltid använda reflexer (ordentligt med reflexer), oavsett om det är ljust eller ej.

  Svara
 5. caroline

  verkar som vissa inte fattar att vi som rider faktiskt inte är odödliga, vi är också människor, vill dom ha någon annans liv på sitt samvete?Det verkar så…hästar är inga robotar som vissa verkar tro…

  Svara
 6. Josefine

  Usch vad drygt. Jag har tur med stället jag rider på nu, nästan alla är dundertrevliga, stannar med bilen typ i diket så att hästen inte ska bli rädd.

  Sen finns det ju idioter, som sopbilen, posten med vissa förare och timmerbilar. Fy fan. Folk som kör bil som jobb överhuvudtaget brukar vara stressade och jävliga.

  Svara
 7. Rebecka

  Usch, vad man kan bli störd på såna där människor. Jag menar, hans tid var nog inte så värdefull så han inte kunde vänta i 30sek. Ojoj, det finns verkligen udda människor ;p

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *