Förberedelser och shopping

Nu är det 8 dagar kvar tills vi landar i Barcelona och 10 dagar tills operationscirkusen drar igång med förberedelser, tester och undersökningar. Jag är fortfarande väldigt rädd och nervös men har kommit på ett sätt att avleda fokus från själva operationen och försöka tänka framåt istället – jag samlar på mig användbara och roliga saker jag kan ha nytta av efter! En lång tid framöver kommer jag t.ex. ha svårt att använda armarna innan trapeziusmuskeln börjar ”ta ihop” och läka, och den aktiveras ju när armarna rörs. Jag får försöka använda underarmarna i den grad det går. Hittade en så kallad ryggkliare vilket jag tyckte var världens smartaste grej – då kunde jag använda den som hjälpmedel att flytta grejer och kanske tejpa fast en hårborste när det behövs. Några minuter senare hittade jag griptänger med lång pinne och insåg att de var betydligt mer användbara, haha. En hel del dåliga köp har det blivit, saker som i teorin var användbara men inte när man väl fick hem produkten.

Här är lite saker som inskaffats för att användas efter operation:


Kuddberget. Kommer inte kunna sova på mage längre så jag har varit på jakt efter den perfekta kudden, men resultatet blev sisådär. Köpte 2 olika amningskuddar för jag tänkte de hade en smart form och skulle vara sköna men nej, riktigt värdelösa köp för mitt ändamål. Resekuddarna är starkaste korten hittills!


TV till sovrummet. Helt perfekt när man kommer spendera en hel del tid till sängs! Var inte helt övertygad om att skaffa en TV dit men blev övertalad av min sambo, och nu känns det inte helt fel.


Nya, mysiga sängkläder. Ommålat sovrum. Kommer som sagt spendera en hel del tid här framöver.ÖGONBRYN! Det här är nog mitt favoritköp. Jag gjorde microblading, alltså fyllde på med tatuerade strån så man slipper fylla i ögonbrynen. Kan hålla upp till ett år om man har tur, behöver dock fylla på inom 3 månader från att de gjordes. Jag har redan mörka ögonbryn men var dum och plockade alldeles för mycket i unga år som sedan aldrig växte ut igen, så de är rätt glesa. Brukar alltid fylla i lite med en penna men nu slipper jag tänka på det.


Kylpåsar, öronproppar, ögonmask och liknande. Allt för att få det kallt, tyst och lugnt.

Extra lång laddare, sköna pyjamasar (lär bo i dem), tröjor och toppar med knappar eller rymlig halsringning som är lätta att få på. Lite allt möjligt har det blivit, känns faktiskt lite bättre att göra tiden efter mer praktisk och att veta att man har det man behöver. Tror inte man kommer orka ta sig iväg på ärenden eller inhandla något när man kommer hem, om något skulle saknas då.

Jag har ett rätt stort kontrollbehov och vill alltid ha mina papper, tidsscheman och allt runt om kring i ordning. Det gör mig lugnare att bocka av saker på listor och jag vill förbereda så mycket jag kan innan vi åker, att lämna en enda grej från ”att göra listan” skulle inte alls kännas bra. Nu börjar pryl-listan bli färdig, nu är det mest djuren och resor/boenden som ska ordnas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *