Fuck this shit

Det känns som en standardgrej att säga vid slutet på varenda år – nästa år blir ett bättre år!
Den här gången menar jag det verkligen. Ungefär 1½ månad har vi kvar på 2014 och det kanske inte var ett år att tänka tillbaka till med glädje men jag har lärt mig något i alla fall.

Jag har lärt mig att jag har rätt att tänka på mig själv. Att det inte fungerar att alltid ställa upp för andra, att lägga energi, tid och till och med pengar för att andra ska ha det bra. Att alltid vara tillgänglig.
Det finns så många som inte förstår att man också är en människa, och förväntar sig att man ska ge och ge gång på gång utan att någonsin ge tillbaka. Att folk på riktigt kan bli sura över att inte t.ex. få gratisgrejer och annat är på riktigt helt sjukt, eller folk som ställer orimliga krav som DU ska göra åt dom utan att få något tillbaka.
De flesta vill ha så mycket som möjligt och själv göra så lite som möjligt, sen finns det ju vi dumma jävlar som aldrig säger ifrån och tar på oss allting utan att reflektera över om det är så det ska vara. 

I slutet på detta år har jag insett att det är inte så konstigt att jag inte vet vad jag vill med mitt liv, vad jag ska satsa på eller vad jag vill bli – jag har varit så fokuserad på att alltid göra andra nöjda att jag glömt bort att jag själv har rätt att ha en åsikt och ta hand om mig själv istället för alla andra.

Innan året är över kommer jag avslöja en del stora beslut som kanske kommer lite som en chock, därför hintar jag om det redan nu så ni inte tror jag fått något sammanbrott när jag väl skriver ut allt haha. Det har pågått länge så ingenting är förhastat. 2015 kommer jag påbörja med en ny inställning, mer lugn och fokus på mig själv. Vad jag vill göra i framtiden, jobba eller plugga, och till och med vad jag gör 2015 tror jag kommer naturligt när jag slutat lägga energi på att tillfredsställa andra.

Ni är säkert många fler som hamnat i liknande situationer, det är jobbigt att inse vad som skett men när man lägger svart på vitt förstår man att det gått för långt och man FÅR säga nej och tänka på sig själv. Det är ju ett orimligt krav av dig själv att låta andra ha orimliga krav på dig. Does that make sense?

fthis

Förbered dig själv resten av 2014 på att klockan 00.00 den 31 December kasta dig in i ett nytt år där du låter dig själv ha huvudrollen. Allt som tagit mer energi än det gett, släpp det! Alla som sårat dig, släpp det. Allt du trodde du ville men egentligen inte vill, släpp det. Gör något helt nytt, kärleksbomba alla du bryr dig om och ge dig själv en stor kram innan du lägger dig på kvällarna.
Nästa år blir ett bra år!

4 reaktion på “Fuck this shit

 1. Lisa

  ”I slutet på detta år har jag insett att det är inte så konstigt att jag inte vet vad jag vill med mitt liv, vad jag ska satsa på eller vad jag vill bli – jag har varit så fokuserad på att alltid göra andra nöjda att jag glömt bort att jag själv har rätt att ha en åsikt och ta hand om mig själv istället för alla andra”

  Jag känner igen mig själv så väl i den här texten! F*ck that! 2015 ska bli MITT år. Mitt, mitt, mitt! =D

  Svara
 2. Emily

  Känner o slå igen mig något oerhört. Redan 2012 hade jag som nyårslöfte att bli mer ego. Har inte lyckats helt, men jag gör små framsteg hela tiden. På ett sött är jag trött på att vara den människan som alltid ställer upp och som vrider och vänder mig ut och in för att andra ska få en lättare vardag. Samtidigt är jag lite glad över det, för jag har så svårt för människor som är tvärtom. Men det gäller att hitta en balans. Fortsätta vara omtänksam och en bra medmänniska, utan att för den delen göra sig själv illa.

  Svara
 3. angelica jalonen

  Tack så jättemycket för peppen! Jag ska faktiskt göra något enbart för mig själv nästa år. Jag ska sluta göra något jag inte vill (kan inte säga mer än så) och ta tag i allt jag vill med livet. Nästa år ska bli MITT år. Det ska jag se till. Hoppas nästa år blir ditt år också. efter ett tufft år är man värd ett år ”i medvind”

  Svara
 4. Emmy

  Preciiiis vad jag behöver träna på. Jorden går ju inte under när man säger nej åt någon som gör just det du beskrev i början av inlägget, kräver orimliga saker och förväntar sig att få det gjort utan krav tillbaka.
  Jag är väldigt likgiltig mot människor nuförtiden, bara för att inte visa att man har en ”hjälpande” sida.
  Det som man själv tar åt sig av, fast man egentligen inte är skyldig något, är att människor i regel inte kan ta ett nej. Tråkigt så in i helvete. 🙁

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *