Göra egna glitterkvistar/fjädrar

IMG_0648.JPG

För ett par kvällar sen promenerade jag i stan och fick syn på ett par jättefina kvistar med tjockt glitter på – såg precis ut som frost! Blev störtkär och hade inte tackat nej till ett par, dock skulle det bli rätt dyrt då varje kvist gick på 70 kronor och man behöver några stycken för att det ska se maffigt ut. Funderade först om jag skulle köpa snöspray och spraya på ett par vanliga hederliga kvistar, men tror inte det blir lika glittrigt och fint. Man kanske kan köpa glitterpulver eller kristaller, hälla lim över kvistarna och doppa i glittret?

En vas med frostiga kvistar tillsammans med någon silverfjäder, åhh vad fint…

fjäder

Får återkomma hur det gått när jag kommit fram till en bra lösning!

4 reaktion på “Göra egna glitterkvistar/fjädrar

  1. Erica

    Nu får jag nästan be om ursäkt för att mitt tips kommer efter jul. Men det kanske blir användbart ändå eftersom frostade kvistar är vackra hela vintern!

    Glitter är ju tyvärr ganska dyrt. Och det går åt en hel del när du ska göra kvistarna. Däremot finns det ett billigare alternativ som blir vackert och verkligen ser ut som frostkristaller. Äggvita som lim och socker som glitter/frost. Vill du kan du också blanda socker och glitter för att få en lite glittrande & tindrande effekt.

    Det fungerar även att göra fina bordsdekorationer till jul/nyår.. Röda äpplen med ett vackert glittrande frosttäcke ovanpå. Dessutom kan du göra ljuslyktor osv med äggvita och socker, de ger ert väldigt fint sken.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *