Hahaha sjukaste morgonen

Jag drömmer 98% av alla nätter, och så gott som alltid mardrömmar. När jag väl vaknar är jag väldigt förvirrad, ofta vet jag inte ens var jag är eller om jag fortfarande är kvar i drömmen. Oftast är jag medveten om att jag är i en dröm men lyckas inte vakna, i morse blev det så igen. Jag försökte få kontakt med kroppen och öppna ögonen men lyckades bara öppna dom pyttelite innan dom stängdes och jag var tillbaka i mardrömmen. Vaknade till runt 8 av ett prassel vid dörren men ögonen stängde sig innan jag hann kolla vad det var.

I min dröm var jag ombord på en färja och flydde undan personalen där som jagade mig (+ de andra passagerarna) med spjut. Plötsligt började larmet tjuta a lá titanicstyle och jag hörde en röst som bad oss evakuera. Det tog en stund innan jag vaknade av det och insåg att jag var i mitt hotellrum och det var brandlarmet som lät. HÖGT dessutom precis utanför min dörr. Nyvaken och förvirrad lunkade jag nerför trapporna (det gick inte snabbt för mig…) i pyjamasbyxor och t-shirt. Eftersom jag sover oroligt står mitt hår alltid åt alla håll på morgon så jag såg nog inte speciellt charmig ut.

Tyckte det var lite konstigt att jag inte mötte någon i trapphuset, och när jag kom till receptionen stod personalen lugnt på plats. ”Öööhh… What´s happening?”

Fick veta att det bara var en övning och kommentaren ”Didn´t you get the message?”
……….. Jahaa. Det var det som prasslade i dörren. Synd för mig att jag sov då. I min förvirring hade jag varken klätt på mig något vettigt eller tagit med mig rumsnyckeln så jag fick en ny och dom skrattade åt min nyvakna förvirrade min haha.

Åter i hotellrummet var jag fortfarande zombifierad och bestämde mig för en kopp svart kaffe. Mitt eget var slut så jag ringde roomservice – vanligtvis när jag beställer brukar det vara club sandwich utan ägg och tomat. I morse lät det så här:
– Black coffee, american, without egg.
– Egg??
– No, without egg!

sovasova

Då jag blir väckt är jag alltid extremt förvirrad. Emma väckte mig i Falsterbo genom att kliva in och säga ”Knackelibang!” solsidanstyle och jag låg i en halv minut och bara stirrade på henne och försökte förstå var jag var, och vem hon var.
En annan gång när jag var kring 15 år, feberyrade i soffan och min mamma väckte mig beordrade jag henne att ta mig till hamstermagasinet. När hon inte förstod vad jag menade började jag gråta och upprepa att jag ville till hamstermagasinet. Hon ledde mig till sängen och jag somnade om.

Än idag vet jag inte var hamstermagasinet ligger.

5 reaktion på “Hahaha sjukaste morgonen

 1. Matilda

  Haha. Egentligen inte så roligt för dig. Men ändå kunde inte låta bli och skratta. Roligaste ”jag vill till hamstermagasinet” 🙂

  Svara
 2. Cecilia

  Haha vilka underbara uppvaknanden :p själv brukar jag alltid vakna med världens ryck.
  Det roligaste var när jag drömde att min pappa kom och väckte mig (bakgrundshistoria: jag somnar alltid om när någon försöker väcka mig). Sen när mamma kom och väckte mig bokstavligen hoppade jag ur sängen och sa ”Jag är vaken” (min säng då var också ca 1 m hög så det var inget litet hopp ner) och mamma kollade jätteförvirrat på mig. Tog ett tag innan jag insåg att det var en dröm och att pappa inte alls hade väckt mig en gång innan :p

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *