Helgen i Göteborg

Nu är jag tillbaka i Umeå igen! Har haft jättekul i helgen. Precis när jag kom innanför dörren och ställde ner shoppingpåsen kom en av hundarna och pissade rakt in i den. Kände mig välkommen…


Lånade denna bild av Karin – från v Ingrid the Dressyrmupp, Sofia Genne och jag som uppenbarligen var road av något annat. På plats var också Sabina och den duktiga Frida – som bara är 15 år och hade tagit initiativet till bloggmontern helt själv!!

Helgens snackis: Att ”Topriders” outade sig som gamla ”Reitsport”
Helgens varför?: Hur Peder Fredricson tyckte det var en bra idé att trycka av Arctic Aurora Borealis typ 5 meter före en bred oxer – dom kraschade och gick omkull. Vi satt närmast på läktaren, och ja, det var med flit – han släppte nästan tyglarna, viftade med armarna och använde spöet.
Helgens snopnaste – När Cornet Obolensky gick felfritt i omhoppningen i huvudklassen, tills näst sista hindret då han tyckte Marco tog lite väl mycket i tyglarna och han tvärsurnade till och ställde sig på bakbenen. Fick göra en volt och 4 onödiga fel.
Helgens mest praktiska: Lackleggingsen. Åh, dom är så bra! Jag sov i dom, jag gick på mässan i dom och jag åkte hem i dom.
Helgens oskönaste: Min brors bäddsoffa. Den vek sig på mitten och min kropp blev formad av alla jäkla stålfjädrar som stack upp.
Helgens trevligaste: Bloggtjejerna och gulliga Susanne från Strömsbergsgård
Helgens bästa köp: Ett Scarpati-schabrak för 500kr
Helgens sämsta köp: En magplatta för 600. Billig och blir nog bra att använda, men om jag måste välja ett sämsta köp blir det den pga att färgen är helt fel till sadeln haha.
Helgens prestation: Självklart Angelica Augustsson!

Imorgon ska jag lägga upp bilder på allt jag köpt, om jag minns rätt blev det…
1 Schabrak
1 Hjälm
1 Kavaj
2 Träns
1 Hoppgjord
1 Pannband
…. och säkert fler saker som jag glömt. Får bli en överraskning när jag plockar upp påsarna!

13 reaktion på “Helgen i Göteborg

 1. sara

  Jag undrar också hur peder tänkte! La till spöt 1 och ett halvf galoppsprång innan som om att han inte ville ha in det där halva som hästen inte ens räckte över på?

  Svara
 2. Caroline

  SV jag såg framifrån och det såg helt stört ut, det såg liksom ut som någon dåre som bara drev och smällde till med spöt för att sedan krascha, fattar fortfarande ingenting…har aldrig sett han rida så, vad gjorde spöet för nytta i den situationen liksom?
  Det var som du säger långt innan hindret han började rida som en dåre så om han nu märkte att han kom heltokigt så borde han ju lagt en volt istället för att driva som en dåre.
  ang Cornet Obolensky så är det tråkigt om han börjat hålla på sådär igen, den hästen har kapacitet med är inte lätt, tråkigt. Ett tag så höll han ju på sådär jätteofta så han fick utgå.

  Svara
 3. Malin

  Jag tror att det helt enkelt blev ett missförstånd för Peder, för tittar man så ser man att han försöker rädda hela situationen genom att gå på med spöet för att dom ska nå fram, men hästen misstar spöet och hoppar av när han går på med det istället för att länga sig ett sista galoppsprång.
  Tur att det gick bra för dom, men vilken självförtroende miss!

  Svara
 4. elina

  Det var väl daniel zetterman och glory days som gick omkull sådär? han försökte ju också trycka av sin häst typ 3 meter innan hindret, och släppte tyglarna och piskade till hästen strax innan språnget också

  Svara
 5. Matilda

  Ang helgens varför… Så kan man ju fråga sig varför en sådan ruttinerad ryttare gör så där? Är han galen eller? Ryttaren gjorde precis samma sak i falsterbo för något år sedan med en annan häst… Lär man aldrig sig??? Därför är det skönt att våra "nya" stjärnor rider ordentligt och prydligt!

  Svara
 6. Louise

  Nu hänger jag inte med, försökte de påstå att det var de som skrev min blogg Reitsport?
  Oavsett vad så är jag inte helt anonym längre eftersom jag hälsade på både Karin och Sabina och Sabina frågade en hel del om allt så hon vet hur det hela ligger till med min blogg. 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *