Inspirerad

Förra veckan började skolan igen. Läser 2 ämnen för tillfället plus att jag har lite restuppgifter från förra terminen att lämna in. Var så nervös första dagen att jag höll på att vända i dörren, men så fort jag kom in kändes allt bra. Grupperna är mycket mer avslappnade än förra terminen och jag har redan känt ”fan vilken cool människa!” gällande flera personer. Till exempel var det en kille som ville ha ett specifikt jobb och gick dit utan utbildning, knackade på i 2 veckor tills dom gick med på att lära upp honom – och där stannade han ett år helt gratis bara för att lära sig. Jag vill göra samma sak! Blir lite svårt när jag inte vet exakt vad jag vill göra så jag håller mig nog i skolan ett tag till tills jag vet mer.

I alla fall, efter ett långt skoluppehåll hade jag glömt bort vilken salig blandning av människor man stöter på. Speciellt på Komvux, där finns verkligen människor i alla åldrar, med alla möjliga bakgrunder och erfarenheter.

Det är rätt intressant att höra VARFÖR vissa pluggar, inför vilken utbildning eller jobb – eller ”bara” för slutbetyg. Man får en hel del inspiration inför framtiden!

IMG_1538.JPG
Mike en tidig morgon. Så här ser det ut varenda gång jag startar datorn och dricker kaffe då jag klivit upp. Morgontrött katt eller vad?

4 reaktion på “Inspirerad

 1. Ida

  Försöker också få ihop det där förbannade slutbetyget…
  Inte så kul men jag vill vill vill vill kunna plugga till något ”annat”!!

  Svara
 2. Jenny

  Jag har ingen slutförd gymnasieutbildning. Har försökt läsa på folkhögskola, men det var inget för mig, så jag väljer att inte ens försöka fler gånger. Nu för tiden så läser jag universitets/högskolekurser bara för att jag tycker att det är roligt. Får lite panik ibland när jag tänker på att jag är 34 år och inte har en utbildning. Har tack och lov ett jobb, även om jag nu är sjukskriven.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *