Kollapsad ven och mer ilska mot NUS

Idag har det varit ett välfyllt schema med enbart läkarbesök. Första mötet var hos en ögonläkare där jag fick ett par omgångar med ögondroppar som skulle vidga pupillen. Kändes som aceton i ögonen (aj) och jag såg ut som en mangafigur resten av dagen, såg ingenting på nära håll heller så jag kunde inte läsa på menyn när vi skulle äta lunch haha. Fick titta in i olika maskiner och trycka på knappar när det blinkade, lite som ett TV-spel.Efter det har jag träffat smärtläkare, psykolog och en av kirurgerna som ska operera mig. Under gårdagen gjorde jag en MRV (magnetröntgen med kontrast i blodet) för att se hur blodet flödar i huvud/nacke då jag haft alla symptom för högt tryck i huvudet – men inte fått det undersökt i Sverige. I Sverige SKULLE jag få göra ett angiogram (röntgen av blodkärl) av huvudet, samt kompletterande röntgen av huvud/nacke beroende på vad magnetröntgen visade i London.

När resultatet från London kom och lämnades in till neurologen på NUS trodde jag man skulle gå vidare med ärendet, eftersom det var så de var sagt. Trodde aldrig jag skulle bli uppringd och få höra att de inte kommer hjälpa mig, ingen annan heller, och svarade ”Ja, ibland är det så” när jag frågade om det var meningen att jag skulle ligga hemma tills jag dog. Den där kärlröntgen antar jag att jag kan se i stjärnorna efter, jag hörde av mig flera gånger och frågade men jag var ju redan ”utskriven” därifrån som de uttryckte eftersom jag skulle göra en DMX-röntgen i Barcelona vilket inte var okej (återigen, för att jag inte fick en i Sverige).

MRV med kontrast från gårdagen visade tyvärr att den vänstra halsvenen är kollapsad. Även den högra är komprimerad, men eftersom det inte flödar på andra sidan har den expanderat och är större än vanligt så det flödar bra där ändå. Hade man INTE upptäckt det nu hade den högra skadats mer med tiden dels för att trycket blir högt, men också för att en kota ligger och trycker mot den och blir det stopp på flödet i båda venerna… går det inte bra.Under steloperationen ska de samtidigt operera kring den vänstra halsvenen, istället för att sätta en stent (vilket de sa är väldigt riskabel när det handlar om blodflödet till/från hjärnan) ska de utföra en ny metod där de sågar bort en bit av C1-kotan i nacken för att ge utrymme åt venen att vidga sig och förhoppningsvis blir det ett bra flöde när det ges plats för det.

Är väldigt glad att man hittat detta innan operationen så man kan åtgärda det samtidigt, men jag är också på väldigt dåligt humör. Ännu en VÄLDIGT allvarligt skada som man varken undersökt eller sett i Umeå. Jag har väldigt hög tinnitus i båda öron, pulserande huvudvärk och tryck bakom ögonen, ont i venen, synbortfall med mera vilket är tecken på förhöjt tryck i huvudet. Dessutom hade jag begärt ut bilderna från då jag gjort en magnetröntgen av hjärnan på NUS 2018 (där de skrev att allt såg bra ut), och på bilderna syns tydligt att ena halvan av huvudet är fullt av vätska och nästan är självlysande på bilderna. Jag reagerade själv starkt över det, att höger och vänster sida inte alls såg lika ut – och nu fick jag ju svaret på varför. HUR kan man missa detta när det dessutom gjorts en MRI av hjärnan där man ser avvikelser? Och VARFÖR kunde jag inte få mitt angiogram som det var tänkt, bara för att röntgen i London faktiskt visade något? Hade jag fått det om röntgen där INTE visat något?

Många känslor nu, lättnad över att det upptäckts men ilska över att det dyker upp fler saker (som är allvarliga) man struntat i att undersöka på NUS. Neurologen är inte min vän kan man lugnt säga.Nu blir det att packa kabinväskan med kuddar och sköna kläder, för imorgon kl 18 blir det inflytt på sjukhuset! Till och med sambo får jag ha med mig dit, riktigt lyxigt och hemtrevligt.

3 reaktion på “Kollapsad ven och mer ilska mot NUS

 1. M

  Vet du inte att det är såhär dom tjänar pengar? Dessa läkare hittar de fel dom vill, inte de fel som egentligen finns.

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   Är rätt säker att några av Europas bästa neurokirurger inte riskerar sitt rykte genom att hitta på eller photoshoppa MRI-bilder (som jag också fått), betalar inte något extra för denna åtgärd 🙂

   Svara
  2. Amanda

   Vilken otroligt onödig kommentar. Du tror att man med fullaste allvar väljer att betala för att bli handikappad för resten av livet om det inte behövs? Du tror inte att lamia sett alla bilder från röntgar osv och faktiskt insett att det är enda chansen till att leva? Du borde skämmas.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *