Komma igång med ridningen

Den här vintern var triiiiiist. Hästar utan skor, isbana, noll motivation och bara mörker och kyla. Vilket i och för sig låter som en helt vanlig vinter i Norrland så man får väl vänja sig någon gång. Efter att varit ute och rest och fått känna lite saknad efter hästarna är jag sjukt peppad på att rida – har ju trots allt 2 fina unghästar som bara blir ståendes om jag inte kommer igång. Sienna är prio 1, hon både skrittade och travade fint med ryttare innan isen gjorde ridbanan oridbar – men nu har jag fått skritta henne och även om det inte är mycket för världen känns hon jättefin. Start och stopp sitter som det ska och hon böjer sig i sidorna då man svänger istället för att tippa inåt eller vingla, något har hänt under vintervilan!

Att hon känns stabilare kanske också beror på att hon blivit…stabilare. Herregud vilken mage hon fått haha! Får tänka positivt, hon behöver bygga muskler och nu finns det en hel del fett att omvandla. Vi behöver båda komma i form både med kondition och muskler så det är väl skönt att vi kan börja på ruta ett tillsammans. Kanske kan ta oss ut på lite unghästklasser i sommar om vi ligger i med träningen? Ska vara flitigare med kameran under ridpass, både för att kunna lägga upp här och för att kunna jämföra om ett par månader!

sienna1 sienna2 sienna3

2 reaktion på “Komma igång med ridningen

  1. evie

    Åh, vad kul att du är tillbaka igen! Har undrat vad du hållts med du brukar ju blogga så flitigt annars 🙂 kul att komma igång med unghästarna igen, ser fram emot att följa er 🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *