Less på att ha ont

Jag har såååå ont i min kropp för tillfället. Tidigare var det bara ryggen som ställde till med problem, men nu på senare år har jag krånglande leder i nästan varenda kroppsdel. Speciellt axlar, armbågar och knän. Voltaren och Ipren är några av mina närmsta vänner och jag kan stå ut med smärta, men mitt högra knä börjar ställa till med lite väl mycket problem och det är nästan svårt att gå på det ibland.

hugo2
Tänkte skaffa ett bättre knäskydd som håller allt på plats och värmer, vill kunna använda det vid ridning så jag är ute efter något stadigt som inte kommer skava i knävecket. Har ett ”vanligt” man bara drar på nu men det åker ner så fort jag rör mig, har siktat in mig på detta…

benis
En av anledningarna till att det är värst i knäet tror jag är på grund av mina överrörliga leder. Det är inte helt ovanligt att jag står så här och nästan ”viker” knäet bakåt;

sneben
Ser ju bara lite konstigt ut, haha. Tänker att ett knäskydd som sitter åt mycket kan hjälpa till att benet hålls rakare då jag står och går, måste bara hitta en sort som fungerar bra vid ridning också.

Har någon av er samma problem eller har något tips?

7 reaktion på “Less på att ha ont

 1. Cecilia

  Det enda som funkar för mig är mjuka ortoser, men de är inte särskilt smidiga att rida i. De förhindrar knäna från att böjas bakåt och håller knäskålen på plats.
  Problemet med de flesta kommersiella (dvs sådana man inte får utskrivna/utprovade) är att de inte gör mycket annat än att värma och i vissa få fall stabilisera mycket lite.
  Tror jag prövade 4-5 olika sorter innan jag fick de jag har idag och ingen av dem hjälpte särskilt bra

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   Har sånt till ryggen som jag brukar sova med (bra kropp där ALLT krånglar haha), tänkte skaffa till armbågarna också men just till knäet skulle jag vilja ha något stadigare som fungerar vid ridning också 😀

   Svara
 2. Lotta

  Jag har lyckats träna bort en del av min överrörlighet i knäna. Har samma problem som du – eller, hade framförallt förut. Jag har fortfarande problem, men det har minskat väldigt mycket de senaste åren just på grund av att jag lyckats träna knälederna till en inte fullt så överrörlig nivå.

  Titta med en sjukgymnast, så kan du få övningar att göra hemma – alltså inte en massa dyra besök och återbesök efter återbesök som inte ger så mycket!

  Svara
 3. Katarina

  Back on tracks-knäskydd is the shit mot ont för mig (åt väldigt mycket värktabletter/låg hemma och grät innan) men inte gjorda för sport. Däremot toppen på kvällen/natten för att slippa ont 🙂

  Svara
 4. Emma

  Tror att det skulle vara bra att gå till sjukgymnasten och få ett schema så du kan träna upp musklerna så de hjälper till att hålla knäna som de ska. Jag är också överrörlig och har haft stora problem, men med träning blev det bättre!
  Använde back on track men de är ju mest för värme. Hade även ett par liknande de du visar som hade en skena som var runt knäskålen för att hålla den på plats!

  Svara
 5. Mia

  Gubben har back on track’s knäskydd och jag har lånat dom några ggr, även då jag ridit, och jag tycker dom är fantastiska 🙂 Jag är också extremt överrörlig och får jätte ont i framförallt mitt högra knä i perioder. Tar mig knappt upp då jag suttit på huk och borstat ben/slängt på benskydd, haha! En 25 åring i en 85 årings kropp 😉

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *