Life is about choices / att ångra sig

En av mina största rädslor är att ångra mig. Det gäller i princip allt, oavsett om det verkligen är svåra beslut eller bara att bestämma färg på min nya ridhjälm. Jag drar mig inför alla beslut just p.g.a rädslan att det ska bli fel, och egentligen vet jag att det mesta i livet går att ångra utan att jorden går under men i min värld är det katastrof att göra fel val. Det blir så förstorat för mig.

I mina tankar krockar också argumenten inför varje val. Det blir så motsägelsefullt, saker jag tänker på just nu är bland annat….

Jag vill ha en liten gård där jag kan plantera blommor och ta det lugnt, MEN jag vill också bo i storstad och flytta omkring mellan olika städer.

Jag vill stanna i Sverige och satsa på hästarna, MEN jag vill också resa ÄNNU mer och bo i olika länder.

Jag vill ha eget företag, MEN jag vill också jobba för någon annan.

Jag vill fortsätta blogga och leva mitt liv online, MEN jag vill också ta bort allt jag någonsin lagt upp och leva mitt liv utan att någon vet vem jag är.

Rätt motsägelsefullt va? Jag vet inte ens själv vad jag verkligen vill, därför blir jag extremt stressad varje gång jag ska bestämma mig för något. Jag måste lära mig att fokusera på dom val som verkligen är viktiga för mig istället för att gråta över att jag inte kan bestämma mig för vilken sorts kakor jag vill ha. Det äääär inte hela världen om såna grejer blir ”fel”.

hej ubbeeee zzzzzzzzzzzz
yo

Någon fler än mig som lider av extrem beslutsångest? Jag vet verkligen inte vad jag vill just nu… Vilket ”jag” är jag egentligen? Var hör jag hemma? Förvirrande…

8 reaktion på “Life is about choices / att ångra sig

 1. Ulrika Backman

  Känner igen dessa tankar som jag också hade för många år sedan.
  Med livserfarenhet kan jag säga att det är svårt att alltid välja ”rätt” beslut. Det jag lärt mig med åren är att tänka så här: ”Jag ångrar inte mina beslut genom åren. Det beslut jag fattade just då kändes rätt just då” Det kanske inte blev så bra men just då kändes det rätt och jag kunde inte gjort annorlunda och sen funderar jag inte mer på det. Däremot har jag nog lärt mig lita på magkänslan och intuition och fattar numera beslut som oftast blir bra.
  Och om jag ibland fattar ett beslut som i efterhand visar sig inte vara så bra så blir det sällan nån stor katastrof och livet rullar på i alla fall.

  Svara
 2. Adine

  Ohja, du är inte ensam!
  Att välja film på nåt hyrställe .. Eller att välja ut en av alla trettio olika choklader jag ska köpa i affären.. Ska jag ta den blå eller röda pennan till jobbet idag?
  Jag har extrema problem med allt, stora som små beslut. Känns som världens undergång/överlevnad hänger på att jag väljer rätt. Så detta eviga velande är en enorm belastning många gånger, trots att det kan vara små skitsaker som ingen egentligen bryr sig om 🙁

  Svara
 3. Ida

  Oj vad jag kände mig träffad! Såhär är det för mig varje dag vecka efter vecka… Ska jag ta en chokladboll eller en bulle på fiket? Åka till stallet nu eller efter gymmet? Det blir så mycket funderingar att det oftast inte blir någonting alls i slutändan. Något bra tips?!

  Svara
 4. L

  Jag vet! Och även om man är nöjd med sitt beslut fortsätter man ifrågasätta i sitt huvud om ett annat alternativ kanske hade varit ännu bättre..

  Svara
 5. sandra

  Jaadu, där fick du mig! jag har känt så jävlart hela livet…. de bir så att jag vill alltid att någon annan ska bestämma valen för mig istället, men samtidigt låter jag ingen göra de. för då kanske de blir fel, och kanske inte riktigt som jag ville. men eftersom att jag inte vet vad jag vill, så brukar de oftast bli så att jag går där ifrån eller skiter i det. Och då får jag självklart ångest över att jag sket i det, å kanske skulle ha tagit något av de istället men vilket?. osv osv osv… OM ALLT!. från att kanske köpa ett linne som kosta 20 spänn till stooora verklige betydande beslut. ångest ångest ångest…. jävla beslutsångest… Ligga å må dåligt i dagar för att man inte köpte de där linnet. sen kanske man går tillbaka och lix förbannat inte köper de….

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   Jag gör precis likadant… ”Vill du ha en bulle?” ”Ehh ja…nej..jag vet inte..alltså, jag vet inte…eller…LÅT MIG VARA!” Att så enkla saker kan vara så jobbigt ibland!

   Svara
 6. Paulina

  Jag känner igen mig. Det är jobbigt. Ett exempel är idag att jag färgade håret och det blev misslyckat. Då ångrar jag självklart det och önskar att jag borde kört på det säkra kortet istället, som jag alltid brukar. Men ibland blir det inte som man tänkt sig och det kunde jag inte veta i förväg.

  Mitt liv styrs av detta. Jag oroar mig och grubblar om jag tagit rätt beslut, gör allt för att försöka ta rätt beslut – det ska bli rätt med maten, både ekonomiskt och hälsosamt, ja, man vill ha det perfekta valet och väntar in i det sista tills man inte tar ett beslut alls. För mig är det skönare att sägs nej än ja.

  Men något jag tänkt på är att om jag vill köpa en tröja behöver jag oftast tänka på saken, så är bättre att ta hem och prova eller om man känner att den duger behöver man antagligen inte den.

  Lite tankar från mig i alla fall. 🙂 vet dock inte hur man ska lösa problemet..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *