När någon stjäl ens designer

Snart anländer lite nya produkter jag gjort. Fick även en ny idé som skulle underlätta mycket vid ridning, kommer ta ett tag att få fram den perfekta modellen men jag har skrivit ner mina tankar kring det i ett litet block så när jag har tid och ork kan jag utveckla det vidare.

KICnavystor

Som några av er kanske vet blev mina kavajer jag designat kopierade rakt av (EXAKTA kopior alltså), det var inte roligt alls efter att ha jobbat med designerna under lång tid och valt ut varenda liten del. Jag var så naiv att jag inte ens tänkte att något liknande kunde hända, det var verkligen ett slag i magen. Verkligheten kom ikapp.

Tänker inte göra samma misstag en gång till, nya produkterna kommer om 1-2 veckor men jag kommer inte våga lägga upp några bilder tills…
1. Jag skaffat ett designskydd.
2. Jag har produkterna uppe för försäljning.

Hur jag ska sälja kommande produkter har jag inte heller bestämt då jag inte gillar konceptet med webshop (om man jobbar med det ensam).

kavaj7
Har aldrig gjort något liknande tidigare (design/mönsterskydd/patent osv) så jag funderar på att ta hjälp av någon. Fast… Jag vet inte var eller vem! En advokat? Någon patentbyrå? Har googlat men inte hittat något direkt svar eller om det finns någon i Umeå.

Borde jag försöka mig på att skicka in en ansökan själv eller ska jag gå via någon annan så det verkligen blir rätt? Vet någon mer än mig (dvs vet någonting om detta överhuvudtaget) får ni gärna slänga iväg en kommentar! 

3 reaktion på “När någon stjäl ens designer

  1. Josefine

    Ring Almi och prata med en rådgivare där? Gratis rådgivning och dom vet säkert hur man gör. 🙂

    Du kan inte hitta någon att samarbeta med kring webshop?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *