Ny ridfilm på Mumin

Valde att lägga upp filmen trots allt, haha. Kan ju vara kul att jämföra om ett par månader, det här som sagt första ordentliga ridpasset i alla gångarter på väldigt, väldigt länge.

Det roliga med att vara helt nybörjare inom dressyr är nog att det finns SÅ mycket att träna på och utveckla. Mitt största problem är nog mina händer… Har alltid för långa tyglar som glappar och låga. breda händer som gör att jag får ”vika” armarna vid tygeltag. Fungerar bra att lulla runt hemma med men ska man tävla är det ett stort AJABAJA. Ser inte bra ut alls. Ser inte bra ut hemma heller men där är funktion viktigare än hur saker ser ut.

Ska träna på detta tills nästa film:
– Händerna. Upp med handen och ihop med dom. Tygellängden får komma senare när vi båda är starkare.
– Jobba med Mumins muskler så han orkar korta upp sig, jobba med mina egna muskler så jag orkar jobba med benen – kan inte korta upp tyglarna förrän jag har tillräckligt mycket kraft i ben och sits.

mumin8

Sen finns tusen andra saker att träna på men man måste ju börja någonstans, right?

13 reaktion på “Ny ridfilm på Mumin

  1. lamias Inläggsförfattare

   I mitt huvud ska man göra det i dressyr, fast det kanske man inte behöver börja med? 😀 haha *dressyrnybörjare*

   Svara
 1. Sofia

  Det är så skoj att du bloggar mer igen, gillar verkligen din blogg! Och du och Mumin är jättefina, det ser ut som om du har jäkligt stark sits! Keep up the good work!! Kram till dig!

  Svara
 2. Ida

  Han ser väldigt avslappnad & tillfreds ut! Tycker du är lite för hård på dig själv! Och en sak du gör grymt är att hålla upp blicken! Jag sitter jämt & tittar neråt, stort ajabajja på mig!

  Svara
 3. Jessika

  Skitbra grund att utgå ifrån ju, ni är jättefina! Tränar du på precis det du skrev så kommer det att bli super. 🙂 Älskar att du skriver att en kortare tygellängd får vänta tills ni är starkare, det är så sjukt vanligt med ryttare som bara drar ihop hästen i en för hög och för spänd form med ett järngrepp i korta tyglar innan hästen är stark nog för det. Sedan undrar de varför hästen blir låst och stel…

  Ett tips är att rida mycket utan stigbyglar! Asjobbigt på en häst med så mycket steg men det gör under för sitsen! 🙂

  Svara
 4. Elvira - Baraelvira.se

  Så fint Lamia! Tycker det är en så trevlig inställning, det där med att du väntar med tygellängden tills hästen klarar av det. I övrigt får jag känslan av att han verkligen tycker om att ta hand om dig där uppe på ryggen, gullig kemi mellan er!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *