Nytt bett till hoppning

Ubbe inte bara ser stark ut då han hoppar, mina såriga händer efter tävlingar är beviset på att han faktiskt är det. Det är positivt att han VILL hoppa, springa och tycker det är roligt – men jag har inte lust att styra mot en kombination på 120/130 utan att få en reaktion då jag tar i tyglarna. Det har en tendens att gå snabbare och snabbare ju längre av banan vi hoppat och att inte ha kontroll eller få till en krasch hade varit ovälkommet.
Senaste tävlingen red jag på pelham, första klassen gick i 100km/h mot slutet men nästa runda var mer kontrollerat. Däremot fick jag så stora sår mellan fingrarna att jag inte kunde hålla tyglar normalt på en vecka.

bett


Nu har jag bytt upp mig till ett relativt kort hissbett. I Sverige säljs bara den jättetjocka modellen i plast och jag var ute efter en smalare variant i metall som ligger bättre i munnen så jag beställde från England.

Slängde på en sporrem under för hävstången så inte bettet kan vrida sig hur långt som helst. Åker till en större ridbana och hoppar i helgen så då får vi se hur det går!

2 reaktion på “Nytt bett till hoppning

 1. Caroline Lundqvist

  Skulle du kunna ge en utvärdering om du vart nöjd med det och hur du kände att det hjälpte/stjälpte dig?
  Har själv en häst som mer än gärna går i 200 blås både mot och efter hinderoch kastar gärna lite extra med huvudet innan, 1.85 ganska hetsporrig. Liten ekorrig sporthäst i stort format höhö..

  Svara
 2. Lina

  En annan sak man kan tänka på är att tungtrycket kan mycket väl vara för skarpt. Att hästen ökar mer och mer för att du håller mer och mer och att trycket mot tungan blir konstant. Det blir liksom en klaustrofobisk känsla i munnen. Tungan blir ju klämd mellan bett och underkäke, samma med läpparna.

  Testa ett bett med tungfrihet och se om han gillar det bättre. Och ingen mestungfrihet utan ett med mer port än ni provat tidigare. Min store han hatar verkligen bett utan tungfrihet, ju högre frihet dess lättare blir han i munnen även om vi hoppar och grejjar fort. 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *