Nya ridfilmen på Bora

Har ni sett en flygödla galoppera så lugnt tidigare? Vavavava? Det har inte jag, det känns amazing!!! Tidigare har det mest varit studs-studs eller racergalopp men nu börjar det se ut som en vanlig gångart, inte en egen variant.

Nu börjar galoppen kännas bra, nu ska det kopplas ihop med hoppningen så det går lugnt till även där mellan hinder. Hoppningen går faktiskt bättre varje gång, inte helt avslappnat men inte heller hysteriskt. Kör just nu med metoden att försöka inverka så lite som möjligt för att hon ska tänka själv och ta egna initiativ – men ändå vara bestämd om hon vill dra iväg eller liknande. Händer väldigt sällan men ibland efter/före hinder kan hon slänga upp huvudet och dra iväg eller studsa, då tar jag ett stadigt tag i tyglarna, svänger in på en volt och ger inte efter förrän hon saktat av och sänker ner huvudet igen. Då får hon eftergift och massor av beröm.

Äntligen börjar vi förstå oss på varandra <3 Åh, ibland tar det verkligen lång tid – men i slutändan är det så värt det! Tror jag, i alla fall. Än är vi inte inne på något slut, haha.

5 reaktion på “Nya ridfilmen på Bora

  1. Malin

    Herrejösses vilken skillnad! Tänk om lite fler skulle vara som du, att orka kämpa och inte ge upp så satans fort. En del hästar tar det längre tid än andra för att man ska hitta knappar på. Talar av egen erfarenhet 🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *