Önskar tränstips

Jag blir knäpp på mig själv. Jag kan inte bestämma mig för ett träns. Förstår inte varför jag ska vara så petig, jag ska liksom använda det hemma på våra 2- och 3-åringar att träna med. Inte speciellt många kommer se tränset, om det nu inte visar sig vara asbra och jag har kvar det tills ungpållarna ska ut på tävling.

Antingen är det fel färg, fel spännen, fel nosgrimma (jag använder inte ens nosgrimma på dom, vad spelar det för roll vilken nosgrimma som följer med!?) eller fel utformning på något annat sätt. Suck. 

Kom fram till en bra lösning tyckte jag, jag vill testa ett svängt/anatomiskt nackstycke och hittade billiga på Tophorse. Problemet då är bara att jag måste hitta matchande sidostycken, käkrem och ett pannband – så i slutändan kanske det inte blir så billigt ändå.

Nackstycke från BR:
br

Hade gärna haft detta från PS of Sweden… I brunt såklart. Tyvärr är det lite i dyraste laget, 1399kr.
PS1399


Har inte ni något bra tips på vilka träns jag kan spana in? Eller bara köpa lösa, svängda nackstycken? Var hittar jag såna MED sidostycken också? Help meeee! Inte för dyra bara…

13 reaktion på “Önskar tränstips

 1. Anna

  Vet att tränset från ps of Sweden är lite i dyraste laget, men det är värt varenda krona! Jag har ett träns, dock deras jump off revolution modell, till min super känsliga herre och jag kommer aldrig att byta nu! Han går som en dröm på det och får inte skav som av alla andra träns jag testat. Hade jag varit rik så hade jag köpt alla deras modeller av träns! 🙂

  Svara
 2. Victoria

  Jag var däremot inte alls nöjd med mitt jump off träns. Det gled fram bakom öronen och tryckte mer än ett vanligt träns. Dessutom är nosgrimman alldeles för styv och klumpig för min smak. Kan tänka mig att nosgrimman till flat out är bättre och smidigare, men det breda nackstycket fyllde inte sin tänka funktion hos mig tyvärr.

  Svara
 3. L

  Hööks kör ju ”kopior” på bland annat dyon. Ta bort nosgrimman bara. Tycker det är smidigt med den typen av spänne på sidostyckena, så man enkelt kan byta bett.

  Svara
 4. Anna

  Säger som en annan här över, Hööks ha haft dyon kopior med svängt nackstycke. ”Hunter Claridge House” tror jag de hette. Har själv ett och är väldigt nöjd med det, förvånansvärt bra kavlité (och alla ungdomar i stallet tycker att det är svinsnyggt).

  Svara
 5. Ellie

  Ps of Sweden är förbaskat dyra men värt varenda krona! Min hyperkänsliga fullblods dam med både headshaking syndrome och alla dess andra fel man kan tänka dig (kunde bara rida henne i grimma ett tag) fungerar utmärkt på ps of sweden! Inga spänningar ingenting 🙂 Tro mig det är värt det 🙂

  Svara
 6. linn

  Rambo micklem kan jag verkligen rekommendera! Dock så är ju det ganska dyrt men kolla efter ett begagnat, någon gång kommer det upp något riktigt billigt! Köpte själv mitt för halva priset, , knappt använt 🙂
  Lycka till! 😀

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *