Presentation av hästarna del 1

Vi har så många hästar så jag delar upp inläggen. Börjar med hästar ni säkert känner igen, de som syns mest här i bloggen.

Bora Z, född 2003, ca 162cm
Balougran Z – Calvaro Z

Bora importerade jag från Holland i Januari 2012. Hon har haft 3 föl och är väldigt, väldigt sent tagen därför. Hon har oändlig kapacitet inom hoppning men vi har inte hittat alla knappar med varandra än och har startar 110cm. Hon är väldigt het, känslig och har mycket bestämda åsikter om hur saker ska vara. Om hon inte tycker om något visar hon det tydligt. Hon är stallets prinsessa och är väldigt ”frökenaktig” av sig. Hon avskyr smuts och dåligt väder, och tycker om att springa fort och bli borstad.

Bora då hon kom, 2012:
borafore

Bora 2013:
bora1 boraliten

 

Gold Pacific, född 2004, strax under 180cm
Goldwing – DÓlympic

Mumin som denna herre kallas är lika stor som snäll. Jag köpte honom som 5 åring och har startat felfritt 110cm, men bara tävlat hoppning ett fåtal gånger. Det visade sig att han var en stor dressyrtalang och eftersom han hoppar så stora språng att jag ibland flyger över huvudet har han blivit tränad mest inom dressyr och gjort några starter där med annan ryttare. Han är så gott som alltid glad och tycker det mesta är roligt. Speciellt kul är det att göra galoppombyten, hoppa och äta på saker. Han kallas även för ”jättebäbisen” för han är omedveten om sin storlek och vill helst sitta i famnen. Kliar man honom ser han ut som en kamel med lång mule och han leker gärna med leksaker eller gosedjur!

mumin2 mumin6 mumin8 mumin3-650x473


Crescendo WG, född 2010, ca 167cm

Utah van Erpekom – Hamlet

Hugo som han kallas är gårdens första egna uppfödning, en skäckhingst på 3 år. Han har lite speciellt ansiktsuttryck och ser nästan alltid förvånad ut. Han är lite riden där han sköter sig bra och löshoppar mer än gärna – släpper man honom på ridbanan och det står hinder framme hoppar han för sig själv. Han är som många unga hästar ganska ”pillrig” och äter och drar i allt han får tag i. Man får ibland akta sina fingrar så han inte försöker tugga på dom. Han tycker om leksaker, spelar gärna fotboll eller har dragkamp med leksaker. Hugo är väldigt snäll och inte speciellt hingstig – men tanken är att kastrera honom.
Vi satsar på att vara redo för debut på tävlingsbanan våren 2014, kanske lyckas vi med några felfria rundor och kan kvala till unghästchampionat. Vi får se helt enkelt!

Hugo är stallets busfrö, ni kanske ser lite av hans buspersonlighet här nedan…

hugo2
hugo4 hugofin hugoliten2 hugobert_161818934 (1) hugo6

7 reaktion på “Presentation av hästarna del 1

  1. Ewe

    Från vilken uppfödare / vilket stall i Holland kommer bora från och vem köpte du henne via :)?
    Vad hade hon gjort annat än fått föl när hon kom till dig?
    Har du kvar försäljningsfilmen på henne från när du köpte henne , minns att du visade den då, vore kul att se igen 😀

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *