Presentation av hästarna del 2

Leopold, född för tusen år sen, ca 85cm

Leopold är vår gårdsmaskot. Jag gav honom till mamma i julklapp för något år sen, han stod själv i ett stall då deras hästar flyttat och hade ingenstans att bo då stallet skulle ”tömmas”. Då vi flyttade till Sverige 1999 stod han på ridskolan SURF och jag red honom i skogen på lördagar, så vi ”kände” redan honom och det var självklart han skulle flytta in hos oss.
Han är närmare 40 år gammal, ingen vet exakt när han är född men vi tänkte fira hans 40-års dag runt nyår.
Han gör inte så mycket mer än går runt på gården, äter mat och drar ner stallinredning – men han är vår glädjespridare och har en given plats i stallet!

012 OLYMPUS DIGITAL CAMERA leo2 leopold

 

Peachaccorn Bacardi, född 1999, 160cm
Robin Z – Messerschmitt

Peachie är och var min första storhäst även om hon inte är speciellt stor. Hon är hälften varmblod och vi har tillsammans startat upp till 130 med massor av vinster och placeringar upp till 125. Hon är en klok dam med humör men väldigt snäll. Hon har problem med sina ben och fick därför avsluta tävlingskarriären för att istället bli avelssto – men p.g.a problem vid förlossningen kan hon inte få fler föl. Hon fick i alla fall ett jättefint stoföl 2010 (Sienna) och har sen dess mest varit skogsmulle. Hon tycker om att bli kliad under hakan, hoppa, och hatar att bli svettig. Det äckligaste hon vet är att bli svettig under sadelgjord eller benskydd, då stannar hon och står och gnuggar sina ben mot varandra för att få bort utrustningen…

peachienat110_57196127 peachie1 peachieagriahoppet_57196097
finaste_57196213

 

Sienna WG, född 2010, ca 164cm
Jaguar Mail – Robin Z

Sienna är dotter till Peachie och är väldigt lik henne i sitt temperament. Det är en vacker långbent dam som trots sin unga ålder är väldigt klok även om hon har mycket spring i benen och gärna studsar både hit och dit.
Hon är sutten på och löshoppad men vi har inte riktigt kommit igång med inridningen då jag inte mått så bra detta år.
Tanken är att rida in henne ordentligt kommande månader så vi är redo att komma ut på tävlingsbanan och hoppa unghästklasser till våren.

sienna sienna2 sienna3 sienna1

4 reaktion på “Presentation av hästarna del 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *