Presentation av hästarna

Eftersom det trillat in en del nya läsare, tänkte jag kort gå igenom vad jag har för hästar…

Vi börjar i storleksordning 🙂

Leopold f ca 1977

Leo är en shetlandsponny som jag red på ridskola när jag var 10 år. Efter att ridskolan fick veta hans riktiga ålder sålde dom honom, och efter det har han varit på olika ställen tills senaste julen då min mamma fick honom i julklapp av mig. Nu äter han, sover och håller reda på tjejerna i stallet.

Sienna WG (Jaguar Mail – Robin Z) och Crescendo WG (Utah Van Erpekom – Hamlet)
2010 års föl

Sienna

Sölvmosegaards Misty
och Magic Blue Rindi (Dart light -Fredriksbergs Kavat), f 2004
Misty är en korsningsponny och Rindi en New Forest. Båda skaffade jag för någon månad sen att rida in/utbilda, och hoppa lite ungponny klasser. Ville att dom skulle vara startklara LB innan jag säljer dom, och Misty har hunnit debutera det och Rindi har hoppat LC+5 felfritt. Så nu börjar dom vara redo att hitta egna hem. Båda är riktiga hoppkanoner, verkligen födda för att hoppa!

Rindi

Peachaccorn Bacardi (Robin Z-Messersmith) f 1999 160cm
Peachie är min första tävlingshäst! Henne startade jag upp till 130 med innan det visade sig att hennes ben inte höll längre. Så hon har fått ett föl (Sienna), och ska bli min mammas allroundhäst.

Peachie Agriahoppet 08

Up To Mone, 1998 (Uskudar des Malais – Maximus)
Molly köpte vi in som avelssto, men hon blev inte dräktig. Nästa år försöker vi igen, nu går hon bara runt och är snäll och söt. Har en skada i ryggen så hon har inte blivit riden sen hon var 4.

Goldkind (Wind Dancer-Espri) f 2004
Goldie…vad ska man säga. Ingen är som Goldie. Ingen hoppar som Goldie. Ingen beter sig som Goldie. Hon är one of a kind! Väntar föl med Cardento.

Cantate (Hamlet-Kings Quest), f 2007
”Trixie” är förmodligen den snällaste häst som vandrat på denna gård. Finns inget ont i henne! Hon både ser ut och är lika lugn som en ko. Väntar föl med Utah Van Erpekom och ska ridas in när det fölet är avvant. Är halvsyster med Hickstead (OS-vinnare 2008) så ska bli spännande att se vad det blir av henne!

Gold Pacific (Goldwing – D´Olympic) 180cm f 2004
Mitt största hjärta! Lika stor som rolig. Köpte honom som 5 åring, och hann som 6 åring hoppa unghästklass upp till 110 felfritt innan han fick en inflammation i ett bakknä. Nu har han stått i flera månader och är under igångsättning, och det är så roligt att rida honom igen! Målet 2011 är 1.30 till hösten.

Så, fick nog med alla nu! Vad har ni som läser för hästar? Och vilken av mina hästar skulle ni helst vilja ha? 🙂

25 reaktion på “Presentation av hästarna

 1. Mimmi

  Jag skulle vilja ha någon av dina föl ;D Har ju ingen häst för tillfället och min alldeles superbra idé är att skaffa unghäst nu som sedan är klar för att ridas ungefär när jag är klar med skolan ;D Men jag får se hur det går med det helt enkelt 😀

  Svara
 2. Jessica

  Kul med så många fina hästar! Gillar SIenna och Gold Pacific skulle gärna vilja ha båda två! Fast Gold kanske skulle vara lite i största laget för mig. Skulle behöva stege. He,he! Ska bli kul att se hur det går med GP nu när ni sätter igång igen. Lycka till! Min dam har du läst om redan. Stockholm Charisma, Australian Thoroughbred, blir 7 i år. Tränar och tävlar dressyr, hopp och terräng.

  Kram, Jess

  Svara
 3. Kally<33

  Är mest dressyr ryttare.. men Goldie är den en av mest finaste jag sett. Och shettisen tackar man ju inte nej till direkt, shettisar är ju ändå shettisar;)<333333

  Svara
 4. malin

  Är så svag för New Forest! Har min 3:dje ponny nu, i led;). U: Fredriksbergs Dizney Ue: Rodlease Dancing Gold. Är Utlånad på foder då jag ej har tid: http://raindrop.webblogg.se/ Tanken är att hon ska komma hem när sonen vuxit upp så han kan börja rida henne.

  Och så har jag en shettis som även han är ute på foder;) Men han kommer ev hem till Jul då tjejen som har honom blivit för stor!

  Och i våras köpte jag min nya. En Finnhäst som jag importterade från Finland. Visade sig vara dräktig och fölade i Juli. Tyvärr dog det lilla sto-fölet endast 14 dagar gammalt:( Varför vet vi ej. Rider mest dressyr men jus nu har hon lite vila. Och ska börja skrittas till helgen igen! Ja det finns och läsa i min blogg!

  Trevliga hästar du ser ut att ha!

  Mvh Malin

  Svara
 5. melina

  Alla hästar var ju super fina, men Goldie ser ut att ha något extra!:)
  Älskar hennes utstrålning! 😀

  jag lovar att ingen kommer orka läsa men du frågade ju vad jag hade för ponny, men jag skriver lite extra bara för att det är kul 🙂

  Jag har en holländsk import ponny född 2005 och han heter Zoefy, men kallas för Zoffe och det här är våran historia 😉
  Zoffe köpte vi som inriden, men det visade sig att han knappt var hanterad, det gick inte att ta av eller på honom täcket utan att han höll på att svimma, han var jätte bak rädd och tyckte det var super läskigt om man gick bakom honom!
  Vi började om från början med honom och vi började med att träna från marken, efter ett tag började jag hänga på honom, och rida på små vägar.
  En dag tänkte vi ta en 20 minuters lektion för att få lite hjälp om hur vi skulle göra eftersom jag bara var 12 år då och inte hade ridit in en ponny förut.
  Min tränare sa att han var inte ens inriden vilket vi borde ha förståt, men vi tänkte att han kanske bara var lite osäker pga miljöbytet.
  Vi tränade på stor volt och han fattade ingenting, han gick på min tränare och stannade inte för varken vikt eller tygel..
  Men mot slutet gick det bra!
  Vi bestämde att vi skulle ta en likadan lektion om en vecka och att jag under veckan skulle träna mer på övergångar.
  Nästa Tisdag gick vi upp igen och Zoffe var huur duktig som helst!
  Allt klockrent och stannade för att jag bara satte mig ner djupt i sadeln! :'D

  Sista varvet i trav hände det…Jag tappade stigbygeln och Zoffe fick panik och stegrade bockade och stegrade igen och jag for och tog imot mig med armen..
  Det blev svart för ögonen och jag trodde jag skulle spy…
  Zoffe sprang ner längst ner i padocken och blåste upp sig.
  Vi gick till padockens ägare som var läkare och han kände igenom min arm, jag kommer ihåg att jag såg ingenting nästan och jag kunde inte röra mina fingrar.
  Armen var av och vi satt på sjukhuset många timmar den kvällen, ca 1 vecka innan julafton.

  Efter att inte kunnat träna Zoffe så mkt under läketiden och inte ens när jag hade tagit bort gipset, armen funkade inte alls som den skulle, så blev jag väldigt rädd för honom..
  Jag vart osäker när jag skulle ta in honom från hagen, jag vågade inte kratsa hovarna osv…

  Jag ville sälja honom och skyllde på att kemin inte stämde, men i sista sekund fick vi tag på Sofia som rider till problem hästar..
  För under tiden jag inte kunde rida honom blev han till en bock maskin, och det gjorde det ju inte lättare för mej att våga sätta mig upp igen.
  Sofia åkte i backen ett par gånger 😉

  Nu, några månader senare, efter en väldigt jobbig och tuff tid, vågar jag ta ut honom och rida, vi har tillomed varit med på en dressyr träningstävling!

  Svara
 6. Malin

  Cacante! Underbar! 🙂
  Spanande på henne redan när hon stod hos Eponia, men kunde inte köpa nya häst då. 🙂

  Just nu har jag engul 1-åring e; Ragyogo-Cavallo, men kollar lite efter ny häst! 🙂

  Svara
 7. Natalie

  Jag har ingen egen häst..
  Jag/mina föräldrar har inte heller råd med egen häst till mig.
  Men jag letar efter medryttarhäst, vilket är lite svårt att hitta ibland 🙂

  Svara
 8. Erica

  ramlade in här av en slump, min häst, Goldhunter, var hagkompis med Goldpacific, då kallad iffe, 2008 =) min grabb är 170 hög och fbl, och rätt kaxig, men iffe käkade upp alla hans täcken och rastade honom runt hagen dagarna i ända 😀 Klia på ”iffe” från mig och Goldhunter och hoppas ni snart är på banan igen!

  Svara
 9. Emma- Hoppryttare & Fotograf

  Fina hästar! Jag skulle nog vilja ha Leopold 🙂
  Själv har jag en valack f. -04 e. Parco ue. Kebah xx som jag tävlar i hoppning.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *