Ridbilder från igår

Här är bilderna från gårdagen. Som jag skrev tidigare ligger mitt fokus nu bara på att han ska gå i en låg form och sträcka ut ordentligt, ibland viker han in huvudet lite bakom lod och ibland lite framför men det spelar ingen större roll. När han blivit mjuk och smidig kan jag börja fundera mer på form istället för bara funktion.

mumin2 mumin3 mumin4 mumin5

Har alltid haft svårt att sitta ner i trav och när jag ser bilder som den nedan förstår jag nästan problemet. Senaste åren har jag i princip bara ridit väldigt heta, känsliga hästar och började rida mest med lårmusklerna för att bromsa eller driva framåt. Det har fastnat och som på bilden har jag varken tyngd i sitsen eller grepp med benen. Jag sitter alltså och balanserar med låren, haha. Måste verkligen träna på att räta upp mig och flytta tyngdpunkten. Ser inte så stilrent ut heller med benen som spretar rakt ut och att hela jag lutar framåt….

mumin6*Håhå så här kan man också sitta*

3 reaktion på “Ridbilder från igår

  1. Anna

    Haha dessa bilderna gör min dag =)
    jag vet att han är stor, men så stor trodde jag inte, duktigt och modigt att rida barbacka!

    /Hon som vägrar sätta sig på hästar större än 160 😉

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *