Starta eget – hur vågar man?

Som dom flesta av er nog vet har jag smygstartat min webshop (keepitclassy.se) där mina egna designer säljs. Egentligen hade jag tänkt vänta med att publicera den tills resten av produkterna är klara och jag kan ha shoppen proppfull med olika saker, men ni vet… Inget tålamod här inte.

 

KICnavystor


Den vanligaste kommentaren jag får gällande detta projekt är ”vad modig du är, är du inte rädd för att misslyckas?”
– här kommer mina tankar kring det och mina personliga råd till dig som vill göra samma sak.

Nej. Jag är inte rädd för att misslyckas. Vad är att misslyckas?
Jag gjorde något jag tyckte var roligt. Jag tyckte det var jätteroligt att skissa produkter. Jag lärde mig enormt mycket som hur man kontaktar en fabrik, hur skisser ska se ut, hur man planerar ekonomi för att starta eget och mycket mer. Jag hade KUL och lärde mig sånt jag VILLE lära mig. Nu kan jag mer än jag kunde tidigare. Så nej, vad som än händer nu kan jag inte se något som ett misslyckande. Jag mår bra över det jag gjort och det kan ingen ändra på.

Jag har verkligen NOLL utbildning för sånt här. Eller alltså, min utbildning överhuvudtaget är obefintlig eftersom jag sjukskrevs då jag var 16 och hoppade av skolan. Så att JAG som både är manodepressiv med ADD + inte har någon utbildning lyckades skapa och tillverka egna produkter visar att alla kan. DU kan. 

Allt du behöver är en idé och google. Allt du vill ha svar på finns på internet.

Man får räkna med att stöta på ett par hinder i början, men hinder är till för att överkommas. Ett, två eller tio nej betyder inte att det inte går. Det betyder bara att du måste fortsätta, för efter 12 ”det går inte” kanske du får ditt JA. Tänk på alla småkids som säljer saker till förmån för skolresor och knackar dörr efter dörr efter dörr men inte ger dom väl upp för att dom flesta sagt nej? Någonstans finns ett ja, hitta det!

kicblack

4 reaktion på “Starta eget – hur vågar man?

  1. Jenny

    När jag startade eget som 20 åring så var det mest på ren trots. ”Alla” runtomkting sa att det var en dum idé, att jag inte skulle klara det osv. Men tji fick dom. Det funkade så länge jag ville, la ner företaget efter några år och hade då lärt mig väldigt mycket. Är nu sugen på att starta ett företag igen, men framtiden får utvisa om det blir något 🙂

    Svara
  2. Julia

    Hej! Jag ska beställa en kavaj från din webbshop, det är redan helt bestämt men jag har ju läst att du ska lansera andra produkter också så då funderar jag på om jag ska vänta tills dess… Ungefär vad kommer det att vara för produkter och när kommer dem att lanseras? 🙂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *