Svar på ”vad tycker du om..” del 1

– Vad tycker du om feminism?
Kan man tycka det är annat än bra? Ogillar namnet dock, det låter så… så… fel. Att gå runt och säga att man är feminist låter i mina öron som ”stackars mig som är en tjej, jag är liten och klen och vill sätta ner foten – TJEJER KAN!” – vilket det så klart inte innebär men jag får de tankarna av att höra namnet.
Jaaaa tjejer kan och vi borde inte se oss som offer utan istället bli riktigt bra på vad vi än gör och hävda oss både i vardagen och arbetslivet. Jag vet inte hur det är med er andra men jag skulle inte vilja bli anställd någonstans för att jag prioriteras som kvinna – jag vill bli anställd för att jag är jävligt bra på vad jag nu gör på den arbetsplatsen. Självklart ska kvinnor och män ses som jämställda inom alla aspekter. Det borde vi ju vara. Och det borde alla tycka.

– NH?
Bra! Tycker alltid man bör ha inslag av NH-tänk kring hästar och hålla kommunikationen så naturlig som möjligt. Däremot slår det över ibland och man ser folk gå helt bananas över att någon rider med sadel och träns, jag anser att håller man hästen i ett stall, har på den utrustning eller rider på den – då har man tagit den ur sin naturliga miljö (vilket inte är konstigt, vi har inga vildhästar i Sverige liksom…) och då blir vad man än gör med den onaturligt. Så länge man behandlar hästen med kärlek och respekt och använder utrustning som inte gör skada gör man förhoppningsvis det bästa man kan. Nu tappade jag bort tråden lite haha, men i alla fall – jag tycker NH är bra och oavsett vilken ridsportgren man sysslar men borde man ha mer av det tänket inblandat!

– Travhästar
Coola hästar med bra temperament (ofta)!

– TR’s nya regler
Oj, bra fråga. Har inte tävlat på länge och vet inte när jag kommer tävla igen så jag har ingen koll på vilka regler som ändrats och vilka nya regler som finns, får gå igenom det när tiden är kommen.

– Hästmannen (en dokumentär om du har sett den 🙂 )
Inte sett den :/

– Att tävla dressyr?
Betydligt roligare än att kolla på dressyr, heheh.

– Horseworld? har du bloggat där någon gång?
Nope, har inte bloggat där. Bara på Horsespot.

Del 2 och 3 är på g, har du någon fråga du gärna vill få med – lämna en kommentar här!

eyye

Seeeee you senare osv osv osv

En reaktion på “Svar på ”vad tycker du om..” del 1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *