Tävlingsresultat och bilder URF

Nu är årets första utomhusstart gjord och det blev på hemmaplan.

ubbe

110cm / 0+8 fel.
Började bra, men av någon anledning (typ att jag inte fick pålle att bromsa alls) gick det fortare och fortare för varje hinder. I omhoppningen gick det verkligen i superspeed så jag fick verkligen hänga i tyglarna i svängar för att faktiskt lyckas träffa hindren – hände ingenting då jag tog i tyglarna. Mirakulöst nog lyckades vi pricka in alla hinder, fick inte till några avstånd alls i den farten så 2 bommar flög. Holy craaaap så starka hästar kan vara ibland!

Lärdom? Om ett bett fungerar fint inomhus betyder det inte att det fungerar lika bra på en stor utebana. Haha.

ubbe3 ubbe2
120cm / 4 fel.
Till den här klassen hade jag ändrat lite med tyglarna så det var mer hävstång och JAAAA det gick mycket bättre. Efter första hindret fick han korsgalopp så jag saktade av och fattade ny galopp – OCKSÅ korsgalopp – sen var det bara något språng till hinder nummer 2 så det blev som det blev och den bommen föll. Resten gick bra, tror vi båda skärpte till oss lite.

Får träna på bromsa/svänga som vanligt – tycker det i alla fall är positivt att han är så framåt och med på noterna, han vill bara köööööra men så har han en bromskloss på ryggen som vill ta det lite lugnare. Inte lätt alla gånger! Men underbar inställning till hoppning har han.

FOTON TAGNA AV JENNY NYSTRÖM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *