Travhoppning – enkel övning

Egentligen hade jag velat hoppa lite högre hinder igår inför helgens tävling, så Ubbe verkligen skulle få ta i och använda ”hoppmusklerna”. Tyvärr fanns inte möjlighet att åka in till ridhus så jag körde lite travhoppning hemma istället. En liten del av ridbanan har tinat upp så där ställde jag fram ett hinder + lite bommar, resten av ridbanan är fortfarande täckt av snö och is så där vågar jag inte hoppa.

bommar

Travbommarna hade avståndet 110cm (ungefär) mellan, och från sista bommen till hindret var det strax under 2.5 meter.

Tycker den här övningen är bra och enkel, man kan både rida den för att hästen ska ”tänka till” innan hinder och inte bara rusa eller kasta sigbommarna bromsar och gör hästen uppmärksameller för att verkligen få hästen att hoppa upp sig och ta i ifall man höjer hindret successivt.

Jag avslutade med några språng på 100/110, såg ut ganska precis så här:

En reaktion på “Travhoppning – enkel övning

  1. Emily Sörensen

    Hej! Jag har just nu en tävling på min blogg där man kan vinna ett personligt halsband (1:a pris) och ett personligt armband (2:a pris). Reglerna är enkla, gilla min fb sida, dela bilden och länka till min blogg och lämna en kommentar om det! Hoppas du vill vara med, lycka till isåfall! 10/4 dras vinnarna! Kram

    http://www.moretolove.se

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *