Underbar men oväntad känsla

Jag som varit så anti-medicin och mer än allt annat har velat bli medicinfri – gissa vad jag gjort?
Jag har börjat med en ny medicin! Jag nådde en punkt där jag kände att något drastiskt måste hända annars kommer jag sjunka längre och längre ner och hamna där ingen person vill befinna sig. Jag bet ihop länge och ignorerade hur jag kände mig så jag skulle fungera som vanligt, men det åt mig inifrån och till sist kände jag att även om jag kan låtsas vara ”okej” mot omgivningen ska ingen behöva vakna upp på morgon med de känslorna jag hade och känna sig döende inombords. Någon gång måste man ta sig själv i kragen och bestämma sig för att NEJ, jag ska inte behöva må så här! – Istället för att härda ut. För att må dåligt är ingenting man ska behöva göra, inte någon överhuvudtaget.

Man ska inte lugnt acceptera att man mår dåligt utan försöka inse sitt eget värde och att man måste ta sig ur det. Alla har rätt att må bra och ibland behöver man hjälp utifrån!

mumissss
Jag fick nog och berättade för mina nära och kära hur det låg till, att jag länge mått dåligt men bestämt mig för att ta tag i det innan det blir värre. Min läkare på vårdcentralen har länge föreslagit en medicin som både hjälper mot depression, orkeslöshet och dessutom har god effekt på reumatiska besvär och ledvärk – men jag har sagt nej då jag inte velat ha fler mediciner i mig. Nu kände jag att det knappast kunde fått mig att må sämre så jag har testat medicinen i lite mer än en vecka. Första 2 dagarna var jag superpigg och speedad, efter det har jag sovit som en stock i flera dagar och nu tror jag det börjar jämna ut sig lite. Det bästa är.. Sedan dag 1 är största skillnaden att jag knappt känner någon ångest. Saker jag vanligtvis skulle grävt ner mig för (mentalt, inte bokstavligen..) kan jag borsta av mig och inte ta åt mig in i själen. Jag som alltid vaknar och ligger och skakar de första 5 minuterna vaknar nu utan panikkänslor och känner mig gladare.
Det har tagit bort det värsta och jag känner mig positivt inställd – till allt!

Livet börjar kännas mycket, mycket bättre och jag ser fram emot saker igen. Något jag nästan glömt bort hur det kan kännas – det känns otroligt roligt och jag är så glad att jag tog tag i problemen istället för att bara sjunka lägre!

8 reaktion på “Underbar men oväntad känsla

 1. Emilie Persson

  Jag förstår precis hur du känner.. Även om man inte vill ha medicin har man lixom inget val ibland.. När man ändå märker att det verkligen gör skillnad då är det värt det!! Hoppas de kommer hålla sig stabilt nu och att du kommer få må bra och kan njuta av livet! 😀 Kram på dig!

  Svara
 2. Maria

  Av en slump läste jag din blogg.
  Har själv reumatism och känner igen mig själv i din text. Har länge varit frustrerad av att jag inte fått byta till en annan medicin. Har kraftigt smärta i lederna. Det gör att man inte orkar det man vill prestera. Vilket även påverkar det mentala. Hur lyckades du få byta ut och till vad??

  Maria

  Svara
 3. Lina

  Hoppas din medicin fortsätter fungera så bra, det är du värd! =)
  Önskar läkarna här nere tog en på allvar och kunde reda ut saker och ting när det gäller ens hälsa, trist när det är så.
  Har själv problem med depression och ångest och dessutom ont i praktiskt taget hela kroppen men läkarna säger bara ”du är för ung för att ha värk” =/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *