Unghästarnas utrustning – top 3

Det finns 3 saker jag tycker är skitbra att använda till unga hästar.

Nummer 1:
Säkerhetsstigbyglar. Jag använder clips (Barnes Buckle) men de finns inte längre att köpa, finns nog alternativ men annars går vanliga säkerhetsstigbyglar också bra. Skulle ALDRIG sätta mig på en unghäst med vanliga stigbyglar!

unghast3
Nummer 2:
Tyglar med snabbspännen. Hatar att ha tyglar hängandes vid longering och med snabbspännen tar det 2 sekunder efter longering att knäppa fast och sen hoppa upp på hästen som vanligt. Speciellt då man hanterar unghästar vill man ju gärna att det ska gå snabbt och enkelt, tålamodet är inte alltid bäst vid 3-års ålder.

unghast
Och sist, nummer 3:
Breda sadelgjordar. Jag använder oftast en bredare anatomisk gjord från början, men en hoppgjord fungerar nog lika bra. Breda gjordar fördelar tryck bättre än en smal och jag väljer det för att inte riskera sadeltvång efter obehagskänslor, det är tillräckligt obehagligt för en häst att få något hårt spänt runt magen så jag känner att det är lika bra att i alla fall fördela trycket.

unghast2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *