Våra unghästar

Här har ni en liten fröken som motionerats idag. Sienna är 4 år (Jaguar Mail – Robin Z) och är något av det snällaste som finns. Hon är pigg och glad, benen kan flyga lite hit och dit som på vilken unghäst som helst men hon är väldigt ”vettig” och klok för sin ålder. Hon blir inte rädd för saker eller stressar upp sig. Påminner väldigt mycket om sin mamma, väldigt pigg men klok! Gick fint idag och tränade lite stopp-start och att följa tygeltag, hon var jättetrevlig.

sienna sienna2 sienna3

När jag tänker efter har egentligen alla våra unghästar ärvt sina mammors personlighet. Först då Sienna, sen har vi pojkarna Hugo och Dante (4 resp 3 år, Utah van Erpekom – Hamlet) som tycker ALLT är roligt och är totalt orädda. Kliver glatt över vad som helst, slänger man fram en presenning är dom framme och drar i den på en sekund. Dom gillar att leka, tugga och dra i allt dom får tag i haha.

För ett par dagar sen skulle jag ta in Hugo och min mamma sa ”vi har fått ett lass ved med presenningar på, bara så du vet om han reagerar då han går förbi” – bra miljöträning tyckte jag och skulle gå fram och kika på det, Hugos reaktion ser ni själv (går det att äta?)….

Sen har vi lilla Allegra som är yngst, också 3 år (Cardento – Wind Dancer) och precis som resten påminner hon väldigt mycket om sin mamma som verkligen var en enmanshäst. Hon är ganska ängslig och blir lätt orolig. Hon vill ha samma personer, hästkompisar och rutiner kring sig och ändrar man något (typ… ställer fram en utemöbel) blir det liksom… FEL! Det brukar inte vara så! Då får man gå fram och kolla tillsammans tills det inte är farligt längre, sen är det okej. Hon är jäääättefin i modellen och kommer säkert hoppa hus med sina långa ben – men behöver ha det lugnt runt sig och ta saker i sin egen takt.

5 reaktion på “Våra unghästar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *