Varför köpte jag Bora?

Hej!
Fick en fundering om bora! Har du köpt henne eller fött upp henne själv?
Om du köpt henne, vad föll du för? 🙂
Det är de där drömpassen som får en att fortsätta kämpa!

 

Fick denna fråga som jag tänkte svara på. Här har ni anledningen = Baloubet Du Rouet.

baloubetstor

baloubet

baloubet4

Detta är perfektion enligt mig. Finaste hopphästen som funnits. DRÖMMEN!
… Och så hittar jag Bora via en annons från Holland. Med Baloubet som farfar. Sen att hon ser ut som en tjejversion av honom och rör sig precis likadant, hur kunde jag motstå?

boraz bora2 bora4 hahabora

Hon är min drömhäst. Sen om det tar flera år innan vi är uppe i dom höjderna jag vill rida, det spelar ingen roll, hon är allt jag någonsin önskat. Visst är det ett jäkla temperament och ibland önskar jag att hon skulle lugna ner sig och hållas mer på marken men… Det är henne jag ville ha. Och jag ångrar mig inte trots att jag tömde heeela sparkontot för att köpa henne…

Än har jag aldrig sett/känt henne ta i då hon hoppar. Hon leker över hindren oavsett höjd. I hennes värld går det inte att komma för stort eller hoppa för långt ifrån, hon studsar över allt man ställer fram och det ser lika enkelt ut oavsett. Då hon hoppar bana studsar hon mellan hindren, sen drar hon iväg i full fräs då hon ser ett hinder och verkligen tar tag i det och gör en extra stor studs över hindret. Plus lite extra studs efter. Hon är verkligen född att hoppa. Bara jag får ordning på allt annat med henne, som galoppen och lydnad, då kommer hon hoppa hus……

Annars kan hon vara lite tjurig med mycket temperament, hon hatar att bli riden då det är flugor ute, hon vill inte vara ute om det regnar, hon fryser jättelätt och vill inte stå stilla mer än någon sekund. Men när hon ser ett hinder pekar öronen alltid framåt och man känner ibland hur hon ”stajlar” och vill sköta hoppningen själv. Hon vet att hon är stallets prinsessa och blir även behandlad som det, haha!

954805_667539239926830_10459781_n
Bora har väldigt långa ben och enorm galopp för sin storlek, jag brukar räkna normala galoppsprång som minst 4 meter på henne. Hon är sån häst som inte bara hoppar högt utan även långt. Ibland så långt att hindret inte ens kommer med i bild hahaha…

5 reaktion på “Varför köpte jag Bora?

 1. Emily

  Baloubet var verkligen höjdpunkten varenda gång det var hoppning på tv, helt otrolig häst, så charmig och härlig att se på och fick allt att se så lekande lätt ut. Såg dem live i göteborg och jag var sååå besviken när kameraminnet tog slut precis mitt i hans runda! Haha 🙂
  Tycker att Bora kom helt rätt som hamnade i ditt stall, känns verkligen som om ni förstår varandra och det märks helt klart att hon inte är en lätt häst!

  Svara
 2. jessie

  Hittade din blogg av en slump och ville bara säga att jag gillar den starkt den hamnar nu på mina favvo bloggar:)..trevlig dag mvh jessie

  Svara
 3. sofiaa vikman

  Hon ör verkligen dunderfin! Som du säger, hon leker bara över hindren, kommer det någonsin finnas en häjd on ”tar i” över?
  Super fin häst du ska va så himla glad över att du har henne och när ni tränat på galoppen och lydnad så gosch, ni kommer bli RIKTIGT farliga 😉 Hoppas allt går vägen utan skador och skit!
  Kramar

  Svara
 4. Emelie

  Vi har varit på rätt många tävlingar samtidigt så jag har sett dig en hel del ”in action” och trots att hästen är så svår och studsar och hoppar stort och flashigt så rider du så jäkla bra! Tänk om man kunde få ha din följsamhet och känslighet. Du rider så grymt bra!

  Svara
 5. Jessica

  Åh, nu måste du berätta mer! 🙂
  Hur var det att köpa häst från Holland? Hur fungerade det? Gick allting bra? Jag antar att du givetvis inte hade provridit henne innan köpet. Hur gammal var hon när du köpte henne? Var hon inriden? Hur gjorde du i början när du fick hem henne? Visste du/när märkte du att hon var så skarp?
  Blev väldigt intresserad nu, för sånt här är så härligt att få höra om. Drömhästen och när man verkligen vågar chansa :):)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *