Varför nöja sig som medelmåttig?

Något jag verkligen ska ta tag i kommande vecka är att faktiskt sätta mig ner och lägga upp en PLAN. Skriva ner tankar, göra en översikt, ta reda på vad jag faktiskt vill med mitt liv resten av året. Längre än så vågar jag inte planera då jag har en tendens att ändra mig väldigt snabbt..

Jag har verkligen tusen saker jag pysslar med lite smått, men ingenting jag verkligen SATSAR på. Det känns lite tråkigt, visst får jag testa på det mesta, men oftast blir det bara någon liten ”bisyssla” jag påbörjar bara för att jag känner för det just då. Jag drömmer inte om att ha landets största hästblogg eller rida OS, jag nöjer mig med att lägga mig som medelmåttig.
Men varför, egentligen?

Varför testa på tusen olika saker, bli halvbra på mycket men inte lägga ner ALL energi på ett spår och se hur långt man tar sig? Varför ha en webshop ”på sidan av” mest för skojs skull, istället för att satsa på den och vidareutveckla? Varför ha en blogg som uppdateras dagligen och tar tid, när man inte ger sig fan på att den ska växa?

lamia2

Ska verkligen ta en funderare på vad jag håller på med och vad jag ska rikta in mig på. Jag är less på att göra mycket men bara halvvägs, jag har gjort det så länge, nu vill jag SATSA. Exakt VAD jag ska satsa på har jag ingen aning om än men jag tror att sitter jag ner en dag då jag har tid över, ritar tankekartor och skissar upp eventuella mål blir saker och ting klarare.

3 reaktion på “Varför nöja sig som medelmåttig?

 1. Katarina

  Härligt inlägg! Jag gillar verkligen tänket, har börjat lite samma själv. Utbildar mig till en relativt tuff arbetsmarknad så nu sista året ska jag verkligen kämpa arslet av mig för att få så mycket erfarenhet som möjligt innan examen är klar och det är dags att söka jobb.

  Svara
 2. evie

  Förstår precis vad du menar…. jag är på en helt annan nivå ridmässigt än dig, å andra sidan har jag utbildning (inom ett helt hopplöst yrke pga arbetsmarknaden) och ligger kanske före på det planet så i min värld ligger fokus just nu på att rida bra. För jag har ridit och hållt på med hästar i si så där 20 år men jag är inte skolad och har extrem prestationsångest… så nu är det hög tid att ta tag i träningarna och bli bättre och bättre inom något jag vill vara bra på.

  Svara
 3. Denise

  Åh! Jag är precis likadan! Älskar att starta upp saker och ”börja” typ men nöjer mig med att det funkar ok. När jag får något att funka medelmåttigt är det som om engagemanget och inspirationen försvinner och jag vill göra något nytt. Jag skulle också behöva ta en funderare vad jag verkligen VILL göra och sedan satsa på det. Men det är svårt och jag är sådan som vill se resultat DIREKT annars är det ingen mening typ.. Så måste inse att det får ta lite längre tid och att det blir 100 gånger bättre.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *