Vattenhinksvältare

Har ni också hästar som häller ut vattenhinkarna dag efter dag? Hemma hos oss är Mumin den värsta, har testat både det ena och det andra för att slippa vattenbad i boxen och nu har han en jättestor balja som han faktiskt låter vara – IBLAND. Innan han fick den testade jag att släpa in ett bildäck som jag ställe hinken i. Tänkte att då skulle hinken stå stadigt på plats men… Tydligen var däcket också roligt att släpa omkring och leka med så varken hink eller däck var på plats länge. Suck, barn.

hink

6 reaktion på “Vattenhinksvältare

 1. Jessika

  Hehe, det där känner jag igen… Har ställt ut mindre hinkar med ljummet vatten till hästarna på lösdriften nu när det har varit kallt och de har vält dem direkt typ. 😛 De är så extremt pilliga, trots att de har en stor hage med träd i, går ut och in som de vill dygnet runt och rids varje dag så gnager de på stolparna och på väggen inne. Jag köpte en sån där Lickit-sten med hållare att hänga i taket som de kunde sysselsätta sig med istället men de lyckades spränga den på en natt och hållaren låg i flera delar i spånet på morgonen… själva godisstenen var såklart borta och uppäten. På EN natt! Den som skulle räcka i flera månader. Suck ja, ibland alltså.

  Svara
 2. Cecilia

  Alltså ja, min häst är extremt bra på välta allt han kan. I boxen har jag hängt upp hinken men det funkade inte bara att hänga som vanligt utan jag har dubbla upphängningar samt extra tålig hink 🙂

  Ute har jag skruva ihop flera däck på höjden, satt isolering inuti och sen satt fast hela saken i trästolparna 🙂 haha

  Men visst är det underbart?! 🙂

  Svara
 3. Lina

  Känner igen det där.
  I stallet så har vi hinkarna upphängda så där är ingen fara men i hagen har vi stora ”murbaljor” som tar upp till 80-90liter och vår unghäst har lyckats ta sönder två stycken nu!
  Är där bara lite vatten kvar så välter hon omkull den och sedan leker hon med baljan som om det är en fotboll, enda hästen som leker med vattenbaljorna.
  Inte roligt när de lyckas ha sönder dem =/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *