Vet inte vad jag ska ta mig till..

Det här året har verkligen varit olikt allt jag är van vid, jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag är nöjd med vardagen som det är eller inte – allt känns bara konstigt. Under så många år har jag varit i stallet veckans alla dagar, tränat, tävlat och haft det som största prioritet för att 2014 lägga det på hyllan och åka ut till stallet för enbart skogsridning och hästborstning. Innan 2014 skulle jag fylla all tid som blev över med allt utom fritid, helst 10 stora projekt på en gång så jag hade något att göra då jag inte kunde sova på nätterna.

Då kändes det så skönt att bara lägga ner ALLT på en gång, ta en total paus på några veckor och sen återvända till skolbänken. Nu är snart andra terminen slut och jag dör av ångest då jag hamnat efter i flera ämnen, senaste veckorna har jag mest varit sängliggande men klarvaken dygnet runt och jag vet fortfarande inte vad felet är – det enda jag vet är att det inte var cystor, så det var väl något positivt i denna röra i alla fall. Hoppas få något svar innan jag blir tokig.

…Nu tappade jag bort mig helt från ämnet igen, det jag ville komma fram till är att jag känner mig helt lost för tillfället. Jag har ingen aning om vad jag vill göra! Hästar kommer finnas med i bilden men på vilket sätt? Bara njuta i stallet? Hoppa? Dressyra? Ska jag fortsätta fokusera på skolan eller något annat? Ska jag fortsätta blogga här eller börja om på nytt på en annan plattform? (Där jag inte kan ha den exakta adressen jag har nu och därför har jag tvekat.. Kan jag leva med förändringen att ändra någon bokstav i min bloggadress? haha). Ska jag läsa vidare till hösten i denna stad eller rikta in mig på någon annanstans? Vad? VAAAAD?

Kommer jag få någon klarhet automatiskt när jag släppt skolstressen eller är det upp till mig själv att låsa in mig i ett tyst rum och göra tankekartor? Jag måste erkänna att jag senaste dagarna haft lite idéer om saker att göra men jag vet inte om jag ska göra något åt saken eller lägga texterna/skisserna i en låda till framtiden…

dante3liten

Är det någon fler som är lite förvirrad för tillfället? Hur kommer man till ro igen?

2 reaktion på “Vet inte vad jag ska ta mig till..

 1. Cecilia

  Oh ja det finns fler, om det är någon tröst. 🙂

  Själv haft hästar alltid varit mitt liv, så som du beskriver det. Varenda dag i stallet, tränat och tävlat så mycket som möjligt, land och rike runt.
  Förra sommaren, alltså 2014 hände något och jag beslutade mig för att ta en paus. Jag skickade iväg min dressyrhäst och hade bara gammelponnyn kvar, det blev skogsturer och borstning som mest..

  Än idag har jag inte riktigt kommit fram till vad jag vill med mitt liv, kan tillägga att jag är 27 år, men jag har iaf insett att jag nog aldrig mer kommer tillbaka till där jag var. Hästar kommer nog finnas kvar, men jag blir nog aldrig igen en satsande tävlingsryttare. Det känns väldigt vemodigt att inse, men samtidigt lite spännande. Jag vet ju inget annat liv, och nu har jag möjlighet att hitta något annat sätt att leva livet på.

  Jag har börjat då smått med hundträning och tävling, och tycker det är fantastiskt roligt. Men nej, jag väntar ännu på att det helt enkelt en dag bara ska finnas ett svar 🙂

  Det blev en hel uppsats här, men jag ville väl mest bara säga att du är inte ensam. Jag försöker att se det som en möjlighet att testa på andra saker som jag aldrig tidigare tagit mig tid för ( eller haft råd med, haha) då får väl tiden utvisa.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *