Horserail – staket till hagar

Vi håller på att planera årets hag-renovering.
Eftersom vi har en hingst hemma, och kanske fler på g, ska hagarna med eltråd bytas ut mot något stadigare så hästarna hålls där dom ska vara. För någon dag sen hade mamma glömt att slå på strömmen, och när jag skulle lunchfodra hittade jag 3 ponnyer i mellangången och en åring i diket. Haha dom är så störda, passar på direkt!
Men nu ska det bli ändring, och vi tar inga risker.

Under Göteborg Horseshow kikade vi lite på Horserail. Breda plank i plast, med eltrådar längs kanterna. Snyggt, underhållsfritt och ser ut som trä!
Dock kostar det en hel del, så vi är inne på vanliga trähagar nu….

Såg dock att Horserail hade bra erbjudande på staket till ridbanor, ex

20×48 meter:13 529 kr exkl moms (ord 16 910 kr)

20×60 meter:15 219 kr exkl moms (ord 19 025 kr)

Vad har ni för hagar, och hålls era hästar där dom ska vara?

22 reaktion på “Horserail – staket till hagar

 1. Maja

  Vi har eltråd, som inte går att bita av, då min ponny är väldigt busig och smart. Men med tre trådar med ström i så stannar han 🙂

  Svara
 2. Emelie

  vi har också varit inne på vanlig trähage, men man måste komma ihåg att de är tyvärr inte så underhållsfritt. Vilket är super synd då de är förjäkligt snyggt!

  Svara
 3. Albin

  http://www.nallou.blogg.se

  Läs min blogg! Handlar inte om massa skit som "hiss och diss" eller annan smörja, detta är äkta kärlek till skriveri du vet, grymt awesome, du fastnar om du bara tar dig tiden, det lovar jag! Kommentera gärna så hörs vi på bloggen!

  /NalloU

  Svara
 4. Jessica J

  Vilket objektiv man ska ha beror lite på hur långt ifrån man vill fota, ska man fota porträtt eller rörelse? Ska man tex fota hästar som rör sig eller hoppar vill man ha ett ljuskänsligt objektiv (lågt bländartal)så man kan ha en snabb slutartid utan att bilderna blir mörka. Oftast funkar vanliga kitobjektiv som följer med kameran ganska långt om man bara ska ta vanliga bilder. Vill du ha motivet skarpt och bakgrunden suddig är det lågt bländartal som gäller. Det är bara att exprimentera, testa manuella inställningar det blir oftast bättre när man lärt sig hur det funkar.

  Svara
 5. Pernilla

  Vi har vita a-staket plast stolpar .

  Ja, jag gillar också back on track men täcket passar tyvärr inte min häst så måste sälja det.. Ingen annan intresserad av det än så täcket finns nog kvar litet tag till 😉 ..

  Svara
 6. Pernilla

  Vi har vanliga träpinnar medeltråd, 2 trådar. Hästarna har aldrig rymt 🙂 i vintras hade vi typ ingen el alls tror jag, nu har vi el runt om.

  Svara
 7. Stina

  Vi har Horserail och slipper mellanrum på hagarna. De har satt extra högt med tre rader av staketräls. Fick bra pris, funkar kanon bra och framförallt så gör de sig inte illa.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *