Insamlingen av utrustning till Rumänska hästar

För ganska länge sedan körde Hundjälpen och Hööks en insamling av hästgrejer där man kunde lämna in det man ville skänka i Hööks butiker – bett, täcken, schabrak, allt möjligt egentligen, i Rumänien har många fortfarande ståltråd istället för bett t.ex. och tanken var att skänka vettig, bekväm utrustning till hästägare som kanske inte har kunskap eller råd att prova ut passande saker till sina hästar. Ett annat projekt där är att svenska hovslagare ner och utbildar ägare och visar hur hovvård ska göras, meeeen det får bli ett annat inlägg så fokuserar vi på utrustningen här.

Sakerna har legat i lådor i vårt stall länge då transporten dit varit lite oklar, men för några veckor sen har allt staplats på pallar och skeppats iväg. Att få fast det på pallarna var inte det lättaste. Krympplast var inte lätt att få tag på så lösningen blev alla hästmänniskors favorit – den välkända silvertejpen. Eller, vi trodde det var lösningen. Efter många timmars tejpande och snurrande kändes det fortfarande inte stabilt och rädslan att något skulle ramla ur lådorna eller rasa ihop blev för stor så då blev det att köpa massor av långa spännband att surra fast det med – och plötsligt var alla timmars tejpande helt onödigt haha.

Nu är allt framme! Blir jättekul att se sakerna komma till sin rätt, hoppas på fler bilder när sakerna delats ut och börjat användas.

En reaktion på “Insamlingen av utrustning till Rumänska hästar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *