Jag och Bora internationellt?

Allt som snurrar i mitt huvud just nu är Emirates, Emirates och Emirates. Det är inte många månader kvar tills jag planerat sätta mig på ett plan för att satsa på hopptävling långt borta i ett arabland. Jag kommer ju ha hästar att rida och tävla, men det kommer inte vara mina egna..

Jag har aldrig sett mig själv som speciellt bra inom ridning, men jag vet att jag är bra på att läsa av och kommunicera med hästar. Skulle jag ha med mig en av mina egna skulle jag ha någon att pyssla med och att borra in näsan i pälsen på om jag är ledsen. Jag har aldrig varit sån som talar mycket om mina problem med människor, jag har alltid haft djuren. Katterna hemma, hästarna i stallet. Inga ord behövs, dom bara förstår, och tar hand om mig. Jag ger dom massor av kärlek, och jag får minst lika mycket tillbaka.
Började nästan gråta då Mumins medryttare Moa sa ”Det är så kul att se när du pratar med Mumin, man ser så tydligt att han verkligen avgudar dig”.

Och Bora…jag villvillvill ha med henne…tänk att ha min egen häst att tävla där borta! På Global Champions Tour finns klasser från 125-160, tänk vad coolt det skulle vara att vara med i någon av dom lägsta klasserna med min EGEN häst, kanske redan nästa år ifall dom anordnar det i Abu Dhabi igen?
Jag skulle nog dö lite. Jag kommer i alla fall träna stenhårt för att ta mig dit. Jag tror på Bora även om hon är lite koko och speedad, kanske, kanske blir vi ett riktigt bra team om jag verkligen satsar och tränar. Hoppa högt kan hon i alla fall.

Jag funderar seriöst på att sälja bilen (svart BMW 525 anyone?) för att få pengar till att flyga ner min lilla mysnäsa. Det skulle kännas som ett stort stöd att ha henne där.
Under kommande GCT nu i November tänkte jag fråga lite om hur det går till att flyga hästar, Roffe tävlar då och han vet garanterat hur man får hästar dit.

Vilken dröm det skulle vara…du och jag Bora <3


Funderar på att beställa en förstoring av den här bilden, tycker det ser så kul ut – hindret är minilitet och Bora bara wohooo SM!

Skulle ni fortsätta följa oss där borta? 

13 reaktion på “Jag och Bora internationellt?

 1. Er

  När min ponny blev såld av sina nya ägare var det en kinesisk tjej som köpte honom via sin svenska tränare.. Då åkte han först buss till Holland, stod i karantän i 30 dagar och flögs sedan till Shanghai.. Det kostade runt 5-600.000:- har jag för mig.. Kanske är billigare om man slipper karantän

  Svara
 2. Anna

  Nu kanske jag låter lite ”dryg” , men inget illa ment: du tror inte att din pappa kan sponsra hästflyg t o r för i alla fall en häst ?

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   Åh jag är sjukt fjantig med pengagrejer, vågar inte fråga om sånt så jag försöker skapa ihop mina pengar själv.. Ligger nog någon stolthetsgrej i det också 😉

   Svara
   1. Anna

    Ja men FRÅGA kostar väl inget ? Du kan inte få mer än ett ja/nej. Kanske kan han tycka det är värt det om du mår bättre av att ha någon egen häst med dig. Han kan väl i alla fall LYSSNA på din fråga och dina argument ?
    Speciellt om du varit restriktiv med att be honom förut, så kanske han bara skulle tycka det var roligt att kunna göra ngt för dig !(Se bara till att han i så fall betalar för To R för hästen så att den inte blir kvar i Emiraten ( stackars Bora;? )

    Svara
 3. Erika

  Hoppas du lyckas få med dig Bora om det är de du vill. 🙂
  Tycker du gör rätt i att kämpa för de du vill och självklart så kommer jag fortsätta följa dig.

  Svara
 4. Cecilia

  Såg ett program häromdagen om att flyga hästar (i det programmet handlade det om fullblod från England till Hongkong) och där diskuterade de just faran med att flyga hästar och dyl. Det är ofta som hästar får avlivas pga transportsjuka, speciellt nervösa hästar (vilket ju Bora är).
  Däremot hade det varit skitskoj om du fick med henne och ni tar er högre där 🙂 och klart att man skulle fortsätta följa dig!

  Svara
  1. lamias Inläggsförfattare

   Har sökt runt lite o sett att vissa ger lugnande innan, Bora är väldigt lugn i hantering o att åka hit o dit..hmm, blir att fundera över!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *