Kropp och klädbekymmer igen

För ett par dagar sen fick jag hem ett par skitsnygga ridbyxor från Horse Life (modell Juline) som såg ut precis som de jag ville ha från Skara. Bestämde mig för att testa dessa istället för att vänta på att Skara skulle få in storleken jag ville ha. Valde mellan barnstorlek 164 eller en vanlig 34 men det blev till slut damstorlek då jag var tveksam på att få in rumpan i 164 – men storleken blev inte alls bra. Det var preeeeeciiiiis av denna anledning jag började skissa på egna ridkläder, jag tycker själv inte att jag har så avvikande kroppsform men av någon anledning vill ridkläder inte sitta bra på mig.

ridbyx ridbyx2
Mitt problem med just ridbyxor är att de blir för små över höfter och rumpa – men samtidigt för stora i benen. De på bilderna ovan (Horselife) satt lösare kring knä och vader än vad jag skulle vilja men det största problemet var att de hamnade i helt fel höjd där midjan var – linningen var rätt bred och stel och hamnade exakt över mina något utstickande höftknölar så det gjorde ont. TYPISKT!

Jag som var så peppad över att få hem ett par snygga, passande ridbyxor. Får helt enkelt leta vidare. Eller göra som jag gjort alla tidigare år, köpa leggings från Gina Tricot och rida runt i tills sömmarna spruckit. Billigt, bekvämt – lite mindre snyggt bara!

8 reaktion på “Kropp och klädbekymmer igen

 1. Lina

  Sådant är otroligt jobbigt!
  Köpte ridbyxor förra året som jag ångrar att jag ens köpte från Börjes i tingsryd.
  Billigare byxor men ändå.
  Har i normalt sett storlek 38, fick ha 40 i dessa för de skulle passa runt midjan men då är dem gigantiska i benen så ena sömmen gör ont vid knäna när man har böjda ben i hoppsadeln.
  De ligger mest och småskräpar i lådan, använder bara dem om jag måste!
  Problemet med mig är väl att jag har stora höfter sedan är lår och ben ”normala”.

  Svara
 2. Emelie

  Men åh, förstår dig precis. Men jag passar i nästan alla ridbrallor jag testat men däremot vanliga finbyxor och jeans funkar inte alls på mig. Det är riktigt förbannat svårt att hitta något och hittar man väl något så kostar de multum. Har typ fått lära mig leva med ett par nya brallor om året, för det är vad som hänt de senaste åren.

  Svara
 3. Emelie

  Samma sak för mig, Jag har breda häfter och mysiga lår, men sen smalnar det av ganska mycket så alla brallor som sitter bra upptill är för stora nedtill. Tycker oftare än oftast att alla byxor sitter mitt på höftknölen och lämnar arga märken på mitt skinn, ajaj

  Skulle gärna rida i leggnings, Men pallar ej att rida utan någon form av skoning.

  Svara
 4. tilda

  Känner igen mig.. hopplöst. Likaså med ridstövlar tycker jag, tycker alla stövlar är för långa, vilket som kan bero på att jag själv är extremt kort. Men det är verkligen hopplöst.

  Svara
 5. Paulina

  Har exakt samma problem ang. höfterna och pöset i vaderna. Men kan tipsa dig om en ridbyxa från Hööks, CRW Madison. Stretchig, bra tyg som regnet inte tränger in i och även för en vettig slant! Dock lite små i strl så fick gå upp en strl. Finns/funnits i marinblått, svart & vitt. Stilrena och enkla med 2 silverkedjor fram!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *