Märkessaker – Bortskämd?

Eftersom det var flera som reagerade på frågan jag fick om hur jag kunde köpa så mycket hästsaker, så tänkte jag skriva ett litet inlägg om det.

Jag tycker om mina hästar, och tycker om att ha fina saker åt dom. Prioriterar dom före mig själv, går nästan aldrig på stan om jag inte är t.ex. på resa.
Eftersom jag har många hästar, så köper jag hellre dyrare saker som håller bättre – eftersom det mesta används nästan dagligen. Vill inte behöva köpa nya täcken varje månad.
Många är väldigt modeintresserade och gillar att skaffa nya kläder – jag är väldigt hästintresserad och gillar att ha nya saker och matcha hit och dit.

Att det sticks i ögonen på många när någon kommer med jättefina märkessaker förstår jag inte riktigt. Jag kan själv bli avundsjuk – men på ett bra sätt! Typ ”ååh vad fint, sånt skulle jag också vilja ha!”, och brukar säga till såna gånger. Alla blir väl glada att höra något dom sparat ihop pengar till är fint.

Barn med dyyyyyra grejer kan jag dock erkänna är lite bortskämda….för uppenbarligen har dom inte själva betalat sakerna. Men vem vet hur deras liv ser ut i övrigt, dom kanske är mobbade i skolan eller har problem hemma? Så man ska inte döma någon efter det man ser. Låt dom ha sina saker ifred.

Sen att vissa prioriterar annat och inte vill lägga ner mycket pengar på sin utrustning, är inte heller något fel. Finns inget som säger att budget-alternativ är sämre på något sätt!

Jag gillar blått – ifall någon missat det 😉

16 reaktion på “Märkessaker – Bortskämd?

 1. Nadja

  jag lägger ungefär 600:- av mitt barnbidrag på hästsaker, och om det är någonting jag vill ha som är dyrare, då lägger jag ihop från flera månader ^^

  Svara
 2. Sandra

  Hihi 🙂 hotmail brukar ofta vara lite felande xD Åter igen, tusen tack! Skitsnyggt med blått! Alla hästar passar i blått 🙂 och sammetschabrak är så jäkla snyggt!

  Svara
 3. Linn

  Jag blandar budget med lite dyrare. Dock så skulle jag aldrig missunna någon annan något som de köpt.
  Förstår inte hur folk orkar lägga sån energi på andra människor 🙂

  Svara
 4. Malin

  Jag håller helt och hållet med dig! Är precis likadan själv, köper hellre fina saker till mina hästar än kläder till mig själv 🙂 Tycker också andra ska skita i vart man får pengar ifrån, får ofta höra att jag är bortskämd.. jag har faktiskt ett jobb 😉

  Svara
 5. Sofia Svärd

  Alltså, hade tjänat mer pengar än det lilla jag gör, så hade jag lätt köpt en massa mer fin utrustning till både mig själv och hästen. Räknade ut att min häst kostar mig i snitt 6500-7000/månad och jag har alltid ca 1000:- kvar efter lägenhet och allt annat är betalt som jag kan handla mat, kläder och fylla på mobilen med. Även om jag skulle tjäna mer skulle det gå direkt till hästen, det är ju mitt största intresse liksom 🙂 Sen kan jag bli avundsjuk på dom som har råd med mer prylar än mig, men är inte det ganska naturligt? Det är ju inte så att jag missunnar någon det, jag skulle själv ha gjort det också! 🙂 Go Lamia!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *