Problem med halkan?

Antar det är fler som har stora problem när det är glashalt ute. Många av våra hästar är oskodda och tar sig inte en meter på isen, och det har inte kommit någon snö på länge – stora problem att ta sig nerför backen och ut till hagarna alltså!

Vi fick tips att tippa gödsel på isen, det ”värmer fast” sig och blir jättebra att gå på – när det fryser blir det stenhårt. Om man använder sand och grus lägger det sig ofta ovanpå isen, men den här metoden fastnar verkligen.


När våren kommer får vi mycket att städa bort, men när det är så halt att hästarna inte ens kan gå ut känns det som ett bättre alternativ att smutsa ner än att dom bryter benen.


Tog en skrittur med en uttråkad Mumin på ridbanan, även fast han är 800kg häst med broddar kändes det som han skulle halka ifall han hoppade till för något.

Vill beställa snö nu tack!

13 reaktion på “Problem med halkan?

 1. Jessica J

  Sådär har vi oxå fått göra, vi har vattnat lite ovanpå för att det ska fästa ännu bättre, mitt tjocka gravida gammelsto är ju också oskodd, som tur var har hon lite vett att gå försiktigt, värre är det med unghingsten…

  Svara
 2. Emelie

  Vi hade också problem med isen för någon vecka sedan, det är hemskt. Däremot är min häst skodd med brodd men som du skrev med Mumin, känns ändå som att de skulle halka om de hoppar till för något.

  Nu har vi bara lervälling överallt..

  Svara
 3. Rebecca

  Oj, här är det helt rent från snö. inte en skymt har setts sedan dagen innan julafton då allt töade bort helt.. mellan 5-10 plusgrader varje dag.

  Svara
 4. Emeli

  Va, finns det snö i Sverige?
  Här är gräset helt grönt, det knoppar och jag hörde till och med fågelkvitter häromdagen. Känns så fel ): Men det är väl bättre än is antar jag! Vill ha snöööö! Pudersnö 😀

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *