Vad händer med aveln på Flyinge?

Paul Schockemöhle och partners satsar nu på Sverige och Flyinge.

Inför säsongen 2012 kommer Paul Schockemöhle att öppna filial på Flyinge Kungsgård.

Paul Schockemöhle och partners kommer att ställa fem Sverigegodkända avelshingstar på Flyinge under avelssäsongen. Hela Paul Schockemöhles program står också till Flyinges kunders förfogande. Seminstationen Färs & Frosta öppnar på nytt för säsongen.

Flyinges ledning och ägare ser med tillförsikt fram emot samarbetet mellan Flyinge och Paul Schockemöhle. VD Marianne Lilja Wittbom menar att avsikten med samarbetet med Schockemöhle är att sammanlänka två starka varumärken. Verksamheten kommer att drivas under Flyinges varumärke med ömsesidig kvalitetssäkring

Paul Schockemöhle är en världsledande aktör med betydande resurser som nu får möjligheter att agera på den svenska marknaden. Paul Schockemöhle planerar att tillsammans med Flyinge arrangera en hingstvisning den 17 mars för att visa ca 20 hingstar ur programmet.

Flyinges ägare har i ett nytt ägardirektiv tydliggjort kravet på lönsamhet. Som en följd av direktiven har beslut fattats av Flyinge AB:s Styrelse att den egna avelsverksamheten skall avvecklas. Istället skall samarbetsformer utvecklas med en eller flera externa entreprenörer som driver avelsverksamhet.

Om den personal som varslades under hösten kan man i nuläget inte ge några nya besked.
– Det är naturligtvis en omvälvande och orolig tid för de som har förlorat sina arbeten i och med de nedskärningar som Flyinge AB:s styrelse har funnit nödvändiga att göra.

Saxat från Flyinges avelssida

2 reaktion på “Vad händer med aveln på Flyinge?

  1. Linn

    Vad tråkigt att det inte kommer vara ”svenskt” längre, men det är bra att Flyinge fortsätter med aveln! 🙂 Hoppas det blir bra och behåller sin fina status! 😉

    Jättefin blogg, älskar att läsa den!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *